• Bekijk extra vermogen

Ragazzon UitlaatsysteemItaliaans design en perfectie slaat aan


Het Italiaanse Ragazzon heeft een goede reputatie bij tuningbedrijven en de producten van dit bedrijf staan niet zonder reden hoog op het verlanglijstje van menige autobezitter. Ook jij kunt deze systemen - via ZIPtuning - bestellen om ze aansluitend zelf te plaatsen, of je kunt ons het werk laten doen met een stage 2 of stage 3 tuning. Vraag naar de mogelijkheden! 

Het Italiaanse Ragazzon produceert sinds de negentiger jaren innovatieve sportuitlaten. Deze jarenlange ervaring, plus moderne technieken gekoppeld aan het innovatieve denken, levert sportuitlaten van uitzonderlijke kwaliteit. Uitlaten met oog voor detail, met ook nog eens een mooie sound.

 

Innovatief en trendy

Een team van gemotiveerde, creatieve en dynamische professionals, toegewijd aan continu onderzoek, realiseert krachtige en technisch geavanceerde producten; volgens kenners trendy en hun tijd ver vooruit. Ragazzon garandeert, dankzij de enorme knowhow van haar mensen, de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen, én met de nadruk op design en details in de verwerking van elke uitlaat, de hoogste kwaliteit en duurzaamheid voor elk product. Het bedrijf onderscheidt zich daarnaast door een toegevoegde waarde op het gebied van technische en commerciële dienstverlening na verkoop. Het biedt professionele en snelle service, en het grote en moderne magazijn garandeert snelle levering over de gehele wereld.

 

Geschiedenis van Ragazzon

Ragazzon, gelegen in de buurt van Treviso, in het noordoosten van Italië, werd opgericht in de jaren tachtig door Enzo Ragazzon. Na het behalen van grote technische ervaring in de verwerking van staal voor de automobielindustrie en scheepsbouw, begon hij aan de productie van geluiddempers voor auto’s.

In de jaren '90 zette de onderneming haar eerste schreden in de wereld van de tuning en lanceerde haar eerste lijn van high performance sportuitlaten. In 1992 begon de opmars in Europa en de rest van de wereld. In 1998 bouwde het bedrijf de eerste lijn Ragazzon split uitlaten (twee terminals op rechts en links) voor de Fiat Punto GT. In hetzelfde jaar werd dit model, de eerste algemene in zijn categorie, gepresenteerd op de Bologna Motor Show. Het werd de springplank voor de nieuwe Top Line voor kleine auto's, al snel omarmd door fabrikanten van uitlaatsystemen, maar ook door de autofabrikanten zelf. 

Vandaag de dag omvat de Top Line omvat meer dan 150 modellen. Daarnaast biedt Ragazzon een breed scala van sport geluiddempers in roestvrij staal, die allen voldoen aan de EG-richtlijnen, alsmede aan een aantal racelijnen, zoals de groep N, met inbegrip van katalysatoren die allen FIA en CSAI goedgekeurd zijn.

 

Uniek proces

Het gecontroleerde productieproces voor de Evo Line, Top Line en UTP bestaat uit drie delen: pijpen, geluiddempers en terminals.

De eerste component, de aansluitleidingen, zijn van roestvrij staal AISI 304. Het tweede, geluiddempende deel, wordt vervaardigd uit stroken van roestvast staal AISI 304, gepolijst, en aan de binnenzijde voorzien van verschillende geperforeerde buizen van roestvrij staal AISI 409, dat bedekt is met geluidabsorberend materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen. De demper wordt gesloten met roestvrij stalen schijven van AISI 304, die volledig TIG gelast worden voor maximale sterkte. Het derde component van de uitlaat, is het zichtbare deel dat uitsteekt vanaf de achterkant van de auto. Ragazzon biedt hier een breed scala aan pijpen met verschillende ontwerpen, vervaardigd met de grootst mogelijke precisie. Fundamenteel is de bewerking van de binnenkant van de uitlaat, waarvan de versmallende vorm grote invloed heeft op het uiteindelijk geluid. En tja, hoe zij dat doen? Dat is natuurlijk het geheim van de smid. Maar dit geheim is wel wat de Ragazzon uitlaten tot de top van haar segment maakt.Zelf inbouwen of laten doen?

Wil je meer weten? Vraag dan vrijblijvend informatie aan. Zoals gezegd kunnen de diverse uitlaatsystemen van Ragazzon via ZIPtuning besteld en geleverd worden. Je kunt het dan zelf monteren, maar ook wij kunnen dat natuurlijk voor je doen. Prijzen voor de stage 2 of stage 3 tuning zijn alleen op aanvraag te verkrijgen. Informeer nu!

 

 

 

 
VRAAG INFORMATIE AAN

Bel gerust als je nog vragen hebt naar 0528-262912.

Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag, van 9 tot 18 uur.

 

 

Op zoek naar andere Performance Parts?

Hoogstaande kwaliteit staat hoog bij ons in het vaandel. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van nog een aantal leveranciers die hoogkwalitatieve onderdelen leveren: