• Bekijk extra vermogen

K&N Luchtfilter bij ZIPtuningDe kracht zit in de luchtfilters van K&N


K&N luchtfilters en luchtinlaatsystemen behoren tot de beste van de wereld. Niet voor niets monteren tuningsexperts met liefde deze producten van wereldklasse. Zodoende kiest ook ZIPtuning voor de specialistische onderdelen van K&N Engineering. Maar ook jij kunt deze systemen bij ZIPtuning bestellen om ze aansluitend zelf te plaatsen. Of je kunt ons het werk laten doen. Vraag naar de mogelijkheden! 

K&N Engineering Inc. is naar eigen zeggen 's werelds grootste fabrikant van wasbare performance luchtfilters en luchtinlaatsystemen. K&N’s luchtfilters, oliefilters, en luchtinlaten zijn van wereldklasse en worden in meer dan dertig landen wereldwijd verkocht. K&N biedt meer dan 5.000 producten die zijn ontworpen voor auto's, vrachtwagens, motorfietsen, motoren, en diverse industriële toepassingen.

 

Betere luchtfilters

In de vroege jaren ’60 werd K&N opgericht in Riverside, Californië, door Ken Johnson en Norm McDonald. Ken en Norm (K&N) verkochten motorfietsen en motorenonderdelen en ondersteunden een eigen K&N raceteam. Hun race-ervaring bracht al snel aan het licht dat er in deze wereld een grote behoefte was aan beter presterende luchtfilters. In 1969 vond K&N het herbruikbare ‘high flow’ katoenen luchtfilter uit. K&N luchtfilters werden vanaf dat moment het toonbeeld van geweldige prestaties en duurzaamheid. Niet verwonderlijk dus dat K&N zich steeds meer op de productie van luchtfilters ging toeleggen. Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw groeide het bedrijf gestaag en werden de productlijnen steeds verder uitgebreid.
 


Innovatie

In de late jaren ‘80 introduceerde K&N het concept van de ‘bolt-on performance’ luchtinlaat ter vervanging van de luchtinlaat en –filters die standaard door een autofabrikant worden geleverd. K&N bracht in die tijd ook de eerste innovatieve ‘wrench-off’ oliefilters op de markt. Vanaf het einde van de vorige eeuw is K&N producten blijven ontwikkelen en verbeteren. Het produceert nu een grote range aan producten voor onder andere auto's, vrachtwagens, motorfietsen en boten. 

K&N is nog steeds zeer actief betrokken bij de autosport. Regelmatig levert dat winnende teams op. Daarnaast biedt de aldus opgedane ervaring hen een constante, ideale proeftuin voor het bedenken van nieuwe, nog betere performance onderdelen voor alle soorten voertuigen en motoren. 
 


Productie K&N filters

Het hoofdkantoor van K&N vind je vandaag de dag nog steeds in Riverside, Californië. De productie beslaat alle denkbare faciliteiten, van de productie van luchtfilters met CNC-machines, buigen en lassen van buis, tot het poedercoaten en roto-molding, carbon fiber productie, en het assembleren en het verpakken van luchtinlaten.

De meeste K&N luchtfilters worden volledig geproduceerd met op maat ontworpen machines en geassembleerd in de VS. De producten worden ontworpen met behulp van CAD/CAM instrumenten en ter plaatse getest met behulp van dynamometers, filtratie testopstellingen en andere aanverwante apparatuur zoals bijvoorbeeld trillingen testapparatuur. Het bedrijf werkt met geavanceerde productiecontrole- en warehousemanagementsystemen om de efficiëntie van de productie steeds verder te verbeteren en om zo de standaard van haar kwalitatief hoogwaardige producten niet alleen te handhaven, maar ook steeds verder te verhogen.

 

Zelf inbouwen of laten doen?

Wil je meer weten? Vraag dan vrijblijvend informatie aan. Zoals gezegd kunnen de diverse luchtinlaatsystemen en filters van K&N via ZIPtuning besteld en geleverd worden. Je kunt het dan zelf installeren, maar ook wij kunnen dat natuurlijk voor je doen. Prijzen voor de filters zijn alleen op aanvraag te verkrijgen. 
 

 

 
VRAAG INFORMATIE AAN

Bel gerust als je nog vragen hebt naar 0528-262912.

Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag, van 9 tot 18 uur.

Op zoek naar andere Performance Parts?

Hoogstaande kwaliteit staat hoog bij ons in het vaandel. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van nog een aantal leveranciers die hoogkwalitatieve onderdelen leveren: