Over ons

Missie

ZIPtuning houdt van autorijden en van snelheid. Maar we zijn ervan overtuigd dat het altijd beter kan. We zijn dan ook niet zomaar een tuner. ZIPtuning is een team van autoliefhebbers. Jij hoort bij dat team. Want net als jij zijn ook wij op zoek naar méér!

Meer kracht, meer souplesse en vooral meer plezier. We volgen daarin onze eigen(zinnige) weg om zo door niemand te worden ingehaald. We leggen de lat steeds hoger waardoor duurzaamheid, efficiëntie en kracht elkaar op een steeds hoger niveau ontmoeten. Onze missie: de perfecte afstelling, samen met een lach op jouw gezicht.

Welkom bij ZIPtuning. Welkom bij onze community!

Ontstaan

ZIPtuning is in 2002 opgericht als gevolg van een simpele constatering: autofabrikanten halen niet al het vermogen en het rijplezier uit een auto dat erin zit. Vanuit die opvatting ontwikkelde Paul Castelein een manier om de motor softwarematig opnieuw af te stellen. Dit met als doel de bestuurder meer rijplezier en rijcomfort te bieden.

Met onze afstellingen zijn auto’s fors sneller, comfortabeler en efficiënter. Je drukt het gaspedaal in en de wagen schiet direct weg. Na tuning heb je aanmerkelijk meer koppel en dat niet alleen bij vol gas. De motor voelt simpelweg veel soepeler aan. Hierdoor zijn onder andere snellere stoplicht sprints mogelijk om de medeweggebruiker voor te blijven.

Uniek aan ZIPtuning

Als enige tuner in Nederland hebben wij een jong en gedreven team dat zich fulltime bezighoudt met het ontwikkelen van tuningen. Een automonteur is simpelweg niet opgeleid tot het op onze manier afstellen van motoren. Voor het afstellen hebben wij gekwalificeerd personeel dat werkt volgens een strikt kwaliteitssysteem. Ons team bestaat onder andere uit twee programmeurs die zich continu bezighouden met het ontwikkelen van de software. Eén van de programmeurs is zelfs afgestudeerd ingenieur. Samen met onze tweede programmeur en de hardware-ingenieurs bestaat hun dagelijkse taak uit het testen en dataloggen. De technici hoeven zich niet druk te maken om ‘simpele’ dagelijkse werkzaamheden zoals het aannemen van de telefoon of het bijhouden van de administratie. Ze zijn gespecialiseerd. Want alleen zo houden we de kwaliteit van onze tuningen hoog.

Doordat binnen ons team iedereen zijn eigen specialisme heeft, biedt ons dit de mogelijkheid om naast stage 1 tuningen ook regelmatig met stage 2 & 3 projecten bezig te zijn. Bij stage 1 maken wij een tuning die binnen de belasting van de originele motorcomponenten valt. Bij de andere stages worden bestaande componenten vervangen, zodat de prestaties van een wagen nog verder worden opgekrikt. Juist door onze brede kennis en kunde hebben wij veel beter inzicht in de mogelijkheden omtrent tuning en kunnen wij elke wagen op maat optimaliseren. Dit in tegenstelling tot vele andere ’tuners’ die jouw wagen van een standaard tuning voorzien.

De door ons ontwikkelde software verkopen wij niet alleen in onze vestigingen! Wereldwijd hebben wij een dealernetwerk van meer dan 120 partijen dat voornamelijk bestaat uit importeurs, dealers en universele garages. Al deze bedrijven ontvangen op maat gemaakte software van onze programmeurs (www.ziptuning.com). Elke dag komen er ongeveer 60 nieuwe auto’s de weg op met een door ZIPtuning afgesteld motormanagement. Maandelijks worden door ons meer dan 600 auto’s getest op de testbank. Dit garandeert onze hoge kwaliteitsnormen.

Franchise

Om de kwaliteit, klanttevredenheid en efficiëntie te waarborgen is ZIPtuning sinds 2015 overgestapt naar een franchiseformule. Doordat de programmeurs tevens de franchisegevers zijn, waarborgen zij de kwaliteit van de software. Inmiddels is ZIPtuning uitgegroeid tot een grote internationale speler op de tuningsmarkt. Met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Canada hebben wij al meer dan 80.000 mensen aan een op maat gemaakte tuning geholpen.

Wil je meer weten over ZIPtuning en haar diensten? Neem dan nu contact met ons op!

Neem contact met ons op