• Bekijk extra vermogen

Akrapovic UitlaatsysteemAkrapovič levert ‘Ferrari’ onder de uitlaatsystemen


Akrapovič uitlaatsystemen worden niet voor niets ‘de Ferrari onder de uitlaatsystemen genoemd’. Met oog voor detail en design, zet producent Akrapovič uitlaatsystemen in de markt die menige liefhebber doen watertanden. Ook jij kunt deze systemen - via ZIPtuning - bestellen om ze aansluitend zelf te plaatsen, of je kunt ons het werk laten doen met een stage 2 of stage 3 tuning. Vraag naar de mogelijkheden! 

Akrapovič is een Sloveense producent van uitlaatsystemen. Oorspronkelijk vooral voor motoren, maar tegenwoordig ook voor automobielen. Akrapovič werd in 1990 opgericht door motorrijder Igor Akrapovič, die van mening was dat de consumentenmarkt voor motoren een goed merk uitlaatsystemen miste. Sterker nog, de wanden van de tot dan toe bestaande uitlaatsystemen waren volgens hem extreem (en onnodig) dik. Systemen die wel aan zijn maatstaven voldeden, waren bovendien exorbitant duur. 

Igor zag een gat in de markt en sprong erin. Hij ontwikkelde zijn eigen systemen, gebaseerd op zijn eigen ervaring bij het tunen van motoren. Hij maakte daarbij gebruik van carbon fibre en titanium in plaats van staal. Akrapovič verrichte baanbrekend werk en werd al snel omarmd door de grote fabrikanten van motoren.Kampioenen

Het bedrijf investeerde in nieuwe technologie, moderniseerde software en productietechnieken en besloot in 2004 ook haar eerste stappen in de automobielindustrie te zetten. Met grote gevolgen! In 2007 ontwikkelde het een uitlaatsysteem voor de Formule 1 en werden ze huisleverancier voor de Porsche Sport Cup. In dat jaar won het ook de ‘Best Exhaust Pipe Manufacturer Award’ van het Duitse ‘Motorrad magazine’. Sindsdien wint het, ieder jaar opnieuw, de ‘Best Brand award’. Het bedrijf levert standaardsystemen voor de motoren van Yamaha, BMW, Megamoto, Kawasaki, Honda, Aprilia en Suzuki. Maar ook voor de LMP wagens van Audi (sinds 2009), en (sinds 2012) voor de Audi R18 en de Audi A5 DTM. Sinds Akrapovič zich in de racewereld een plekje heeft weten te veroveren, zijn al meer dan zestig racers met hun systeem kampioen geworden!

 

Akrapovic Sierstukken

 

Meer vermogen

Akrapovič is naar eigen zeggen leider in het design van uitlaatsystemen. Innovatief ontwerp en materiaalgebruik zijn de belangrijkste speerpunten binnen deze onderneming. De gepatenteerde zeshoekige dempers van Akrapovič voor de motor op de aftermarket, met zijn nieuwe vorm ter vervanging van de standaard ovale, veranderde het concept van uitlaatsystemen. Het conische ontwerp bevestigt de inzet voor een geweldig design. 

De Akrapovič uitlaatsystemen lijken op het eerste gezicht simpel, maar na bestudering onthullen zich tal van belangrijke details. Zonder deze details zou het onmogelijk zijn om het prestatieniveau van deze uitlaatsystemen te halen. De ontwerpen verzekeren een maximale toename van kracht en torsie, met de beproefde waarden voor geluid en uitlaatgassen. Het resultaat: een indrukwekkend vermogen, nog meer koppel met een schitterend en sportief geluid. Dit is dan ook niet voor niets dat wij met liefde systemen van Akrapovič gebruiken voor onze stage upgrades.


 

Detail

Het titanium, dat exclusief wordt gebruikt in de uitlaatsystemen en alle eindringen van de dempers, wordt vervaardigd in overeenstemming met Japanse leveranciers als Kobe Steel. Dit titanium is sterker en meer hittebestendig dan het titanium dat beschikbaar is op de vrije markt. En het is bovendien 40% lichter dan gewoon staal. Hoogwaardig roestvrij staal wordt gebruikt voor de meer betaalbare systemen. Ook carbon Fiber is een ander belangrijk onderdeel voor veel van deze uitlaatsystemen. Wanneer de ontwikkelaars van de afdeling Research & Development een optimaal design hebben bepaald, maakt Akrapovič in eigen beheer een exacte kopie van de buizen, waarbij het hoogst mogelijke prestatieniveau wordt gehaald.

Akrapovič is specialist op het gebied van Titanium en Carbon dempers en uitlaatsystemen voor je auto. Akrapovič dempers verhogen het vermogen en hebben een mooier en dieper geluid. Daarnaast steken ze met kop en schouders boven de gemiddelde aftermarket uitlaatsystemen en dempers uit door de hoge kwaliteit en goede pasvorm. Akrapovič is een echte aanrader als je op zoek bent naar een juweel voor je wagen of motor.

 

Zelf inbouwen of laten doen?

Wil je meer weten? Vraag dan vrijblijvend informatie aan. Zoals gezegd kunnen de diverse uitlaatsystemen van Akrapovič via ZIPtuning besteld en geleverd worden. Je kunt het dan zelf monteren, maar ook wij kunnen dat natuurlijk voor je doen. Prijzen voor de stage 2 of stage 3 tuning zijn alleen op aanvraag te verkrijgen. Informeer nu!
 
 


 
 
VRAAG INFORMATIE AAN

Bel gerust als je nog vragen hebt naar 0528-262912.

Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag, van 9 tot 18 uur.

 

 

Op zoek naar andere Performance Parts?

Hoogstaande kwaliteit staat hoog bij ons in het vaandel. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van nog een aantal leveranciers die hoogkwalitatieve onderdelen leveren: