Spaanse pepers voor de Seat Leon 1.9 TDI

GEPLAATST IN chiptuning

De 1.9 TDI uit de VAG groep staat bekend als één van de meest solide dieselmotoren die het concern voort heeft gebracht. Inmiddels is het blok al een tijdje afgelost door de 1.6 TDI maar die streeft de vertrouwde 1.9 zeker niet op alle vlakken voorbij. Wij maken jouw Seat Leon met 1.9 TDI een waar feest om in te rijden en ontpoppen het ware potentieel. 

 

De 1.9 TDI kennen we bij ZIPtuning al sinds de oprichting van ons bedrijf. In al deze jaren hebben we de motor vele malen getest en getuned. In 2002 kreeg de 1.9 TDI een update en werd de mechanische verdeler (inspuitpomp) vervangen door een unit injector. Dit maakte de motor tot een nog zuiniger, efficiënter en betrouwbaarder blok.

 

De tweede generatie Seat Leon (1P) profiteert van deze voordelen en combineert dit met een dynamisch weggedrag. Het enige wat de Leon 1.9 TDI mist, is de power om optimaal gebruik te kunnen maken van de rijkwaliteiten. Als tuner lossen wij dat ‘probleem’ graag op.

 

Bij ZIP geloven we niet in het simpelweg verhogen van het aantal pk’s en Newtonmeters. Wij geloven in een mooie balans tussen duurzaamheid en kracht. Door met beleid en gezond verstand te tunen, weten we de 1.9 TDI van 105 pk naar 142 pk te brengen zonder de duurzaamheid nadelig te beïnvloeden. Leuker is misschien nog wel dat het koppel stijgt van 250 naar 323 Nm. De Leon heeft met deze eigenschappen alle kaarten in huis om als wolf in schaapkleren door het leven te gaan.

 

De Seat sprint in minder dan 10 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van 201 km/h. Het verbruik van de auto neemt door verhoogde efficiëntie niet toe. De lambda waarde is gelijk gebleven waardoor je niet bang hoeft te zijn voor zwarte walmen uit de uitlaat.

 

Klanten zijn zeer te spreken over de Leon 1.9 TDI met ZIP chiptuning. “Een heerlijke duw in de rug, het lijkt of de auto een stuk lichter is geworden.” verteld een klant ons. Ook meneer Yserbyt is enthousiast. Na twee jaar gebruik gemaakt te hebben van onze tuning kan hij maar één ding zeggen: “super!”

 

Of je nu een Leon, Golf of Passat hebt, de tuning is een must-have voor iedere 1.9 TDI bezitter. De optimale motorafstelling vergroot het rijplezier en dat is wat wij iedereen gunnen, ook jou!

Gerelateerde berichten