Zoek specificaties

Stage 1: Chiptuning

Stage 1 chiptuning bestaat uit het aanpassen van het motormanagement. Dit levert een forse vermogenswinst, souplesse en veel meer rijplezier op. Bij chiptuning passen wij diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Alle waarden van de motorparameters blijven bij deze stage binnen de, door de constructeur gestelde, veiligheidsnormen.

Door de brandstof, zuurstof en ontsteking beter op elkaar af te stellen, levert jouw motor meer vermogen. Wel is het belangrijk dat het lucht/brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft. Door te dataloggen tijdens het aanpassen van de software meten wij de AFR-ratio, turbo, ontsteking en temperaturen. De datalog is noodzakelijk om te controleren of deze waarden wel veilig staan afgesteld. Indien gewenst is een vermogensmeting op onze testbank mogelijk.

Lees hier meer over wat chiptuning is en over onze chiptuning methodes.

Stage 2: Chiptuning + Performance Parts

Ben je op zoek naar nog meer vermogen op een betrouwbare wijze? Dan hebben wij voor jou een stage 2 tuning. Na deze tuning hebben wij een aantal elementen geoptimaliseerd die het rendement van de motor verhogen. In de meeste gevallen gaat dit om de montage van een performance in- en uitlaatsysteem.

Onze stage 2 projecten zijn op maat en daarom kunnen de performance parts per project verschillen. Voorbeeld van onze stage 2 tuning: aangepaste motorsoftware chiptuning + luchtfilter + Milltek sportuitlaat + sportcatalysator + grotere Forge intercooler.

Het idee achter onze stage 2 tuning is dat er meer lucht naar de motor stroomt wat uiteindelijk leidt tot extra vermogenswinst. Dit realiseren wij onder andere door het monteren van een sportluchtfilter of een andere lucht-inlaat. Bijkomende voordelen zijn een sportievere sound en een betere gaspedaalrespons.

Stage 3: Chiptuning + Geavanceerde aanpassingen

Een stage 3 tuning voeren wij uit voor de mensen die nog meer vermogen willen dan bij een stage 1 of 2 tuning. Onderdelen die wij hierbij vervangen zijn onder andere de intercooler en de turbo. Stage 3 voorbeeld: aangepaste motorsoftware (chiptuning) + luchtfilter + Akrapovic sportuitlaat + sportcatalysator + grotere Forge intercooler + grotere turbo.

Door het gebruik maken van een grotere turbo en intercooler is het mogelijk nog meer koelere lucht naar de motor te laten stromen. Dit resulteert uiteindelijk in veel meer vermogen dan bij een stage 1 of 2 tuning.

Passie voor Tuning

Continu innoveren en realiseren we stage projecten.

BMW Z4 GT3 Custom Made
BMW Z4 GT3 Custom Made

Alles op maat en in overleg met onze klanten.

Audi S5 Stage 3
Audi S5 Stage 3

Bekijk hier een selectie van onze 'Project Cars'.

Forge
Mini R56 Stage 3

Leveranciers Performance Parts

AkrapovicAkrapovic

MilltekMilltek

Hoogstaande kwaliteit staat hoog bij ons in het vaandel. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van onze leveranciers die hoogkwalitatieve onderdelen leveren.

ArmytrixArmytrix

RagazzonRagazzon

Klik op bovenstaande logo's om meer te lezen over de desbetreffende leveranciers en de mogelijkheden.

ForgeForge

K&NK&N

Uiteraard is het ook mogelijk een onderdeel te kopen zonder een stage upgrade bij ons te laten uitvoeren. Neem hiervoor contact met ons op.

Gerelateerde Tuning Artikelen

Meer Tuning artikelen