Getunde BMW M135i doet je hart nog sneller kloppen

GEPLAATST IN chiptuning

Vanuit de fabriek spreekt de M135i al tot de verbeelding met 326 paardenkrachten en maar liefst 450 Newtonmeter koppel. De (begrensde) top van 250 kilometer per uur en een acceleratie van nog geen 5 seconden, zal daarnaast ook menig hart sneller doen kloppen. Wat moet het goed voelen om zo’n wagen te mogen rijden! Maar hoe doet deze wagen het op de testbank? Valt er meer uit te halen na tuning? Lees het snel!

De kracht in de BMW M135i (zowel in drie-, als in vijfdeurs uitvoering leverbaar) komt van de BMW M Performance TwinPower Turbo benzinemotor. Dit is een 6-cilinder-in-lijn krachtbron die niet alleen schrikbarende paardenkrachten en Newtonmeters herbergt, maar ook nog eens verrassend gunstig uitpakt bij verbruik en emissie. ‘Met een gemiddeld verbruik van 7,5 l/100 km en een CO2-emissie van 175 g/km is de BMW M135i met 8-traps Steptronic transmissie de spaarzaamste aandrijving in zijn segment’, aldus BMW.

BMW M135i ChiptuningDynamische versnelling

De bijzonder fijngevoelige afstemming van de versnellingen in de 8-traps Steptronic transmissie staat garant voor een optimale krachtontplooiing bij elke snelheid. Dat biedt meer dynamiek en sportiviteit en tevens een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Vooral bij hogere snelheden reduceren de extra versnellingen het toerental. Dat pakt gunstig uit voor het verbruik, terwijl (en dat vindt niet iedereen even leuk) ook het motorgeluid verder wordt gedempt. In iedere rijsituatie selecteert het systeem, afhankelijk van het geactiveerde rijprogramma, de optimale versnelling. Zet de wagen in de ‘sport’ stand en de adaptieve transmissieregeling biedt een nog vlottere respons en extra dynamiek. In ‘comfort’ staat comfort en gemak voorop, zodat er minder schakelmomenten zijn ingebouwd.

Sportieve M Performance

De BMW M135i is in ieder opzicht de meest sportieve variant binnen de BMW 1 Serie. De wagen staat voor sportief rijplezier en een buitengewone rijdynamiek. Zijn soepele BMW M benzinemotor met een cilinderinhoud van 3,0 liter levert maar liefst 326 pk bij 5.800 toeren per minuut en laat de auto in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. Dankzij een koppel van 450 Nm heb je in iedere situatie bovendien meer dan genoeg power.

“Zulke cijfers kunnen nog beter, dat bewijst ook ons filmpje.”

Het tien millimeter verlaagde M sportonderstel onderscheidt zich door zijn sportieve afstelling. Het beschikt over kortere veren, een stuggere demperafstelling en hardere stabilisatoren. Dit alles zorgt voor een nog directer onderstelkarakter voor een extra sportieve rijstijl. Via de Driving Experience Control kun je de onderstelkarakteristieken afstemmen op de rijstijl waar je op dat moment de voorkeur aan geeft. Ongeacht de keuze, de elektronisch geregelde dempers van het onderstel passen zich altijd binnen een fractie van een seconde aan de toestand van het wegdek aan.

Tuning M135i

Met 326 pk en maar liefst 450 Nm koppel, vers vanuit de fabriek, gaat het hart van menige chauffeur al harder kloppen. Ook de top, nu nog begrensd tot 250 kilometer per uur, mag er zijn. Maar het kan altijd beter door onze stage 1 chiptuning. Dat weten diverse trotse eigenaars van deze BMW M135i inmiddels. Zij klopten bij ZIPtuning aan en lieten de performances van hun wagen nog verder aanscherpen. Op onze testbank scoort deze BMW na onze nieuwe afstelling 366 pk en 532 Nm. Dan heb je ineens de wagen zoals de BMW M135i echt bedoeld is zoals te zien is in de video op deze pagina…

Wil jij jouw BMW M135i ook een ‘boost’ geven? Of juist wat aan het geluid doen van deze BMW? Informeer dan nu vrijblijvend naar de mogelijkheden, of maak vandaag nog een afspraak! Check voor meer beeldmateriaal onze FacebookpaginaInstagram en YouTube.

Gerelateerde berichten