ZIPtuning blog

ZIPtuning is gespecialiseerd in het tunen van auto’s. Door jarenlange ervaring en gebruik van de nieuwste technieken kunnen wij een optimaal rendement uit uw auto halen. In ons blog leest u over onze tuningprojecten, nieuws over technieken, foto’s van onze klanten en nog veel meer andere gerelateerde zaken.

Een sterk team

ZIPtuning houdt van autorijden en van snelheid. Maar we zijn ervan overtuigd dat het altijd beter kan.  We zijn dan ook niet zomaar een tuner. ZIPtuning is een team van autoliefhebbers. Jij hoort bij dat team. Want net als jij zijn ook wij op zoek naar méér!

Meer kracht, meer souplesse en vooral meer plezier. We volgen daarin onze eigen(zinnige) weg om zo door niemand te worden ingehaald. We leggen de lat steeds hoger waardoor duurzaamheid, efficiëntie en kracht elkaar op een steeds hoger niveau ontmoeten. Onze missie: de perfecte afstelling, samen met een lach op jouw gezicht.

Welkom bij ZIPtuning. Welkom bij onze community!

Ons ontstaan

ZIPtuning is in 2002 opgericht als gevolg van een simpele constatering: autofabrikanten halen niet al het vermogen en het rijplezier uit een auto dat erin zit. Vanuit die opvatting ontwikkelde Paul Castelein een manier om de motor softwarematig opnieuw af te stellen. Dit met als doel de bestuurder meer rijplezier en rijcomfort te bieden.

Met onze afstellingen zijn auto’s fors sneller, comfortabeler en efficiënter. Je drukt het gaspedaal in en de wagen schiet direct weg. Na tuning heb je aanmerkelijk meer koppel en dat niet alleen bij vol gas. De motor voelt simpelweg veel soepeler aan. Hierdoor zijn onder andere snellere stoplicht sprints mogelijk om de medeweggebruiker voor te blijven.