Goede tuningresultaten met campers

GEPLAATST IN chiptuning

Het is bijna zomer. De tijd van vakantie en onbezorgd reizen met de camper komt eraan. Hoewel… vorig jaar ergerde je je flink aan de trage slakkengang waarmee je mobile home de berg op kroop. En inhalen ging ook niet altijd even vlot. Zeker, je eigen mobiele huisje is heerlijk, maar het is zo jammer dat het vermogen van de wagen ook met vakantie lijkt te zijn. Iets meer pit zou fijn zijn, toch? Rijd daarom, voordat je vertrekt, bij ZIPtuning langs. Want wij chiptunen je camper en geven hem ongekend meer pit. Vakantieplezier gegarandeerd!

We trekken er deze zomer weer massaal op uit. Van het zonnige Zuid-Frankrijk tot het ‘koude noorden’ van Noorwegen, van Catalonië tot Toscane; caravans en campers kom je overal tegen. Duizenden kilometers, temperaturen ver boven de 30 graden, zwaarbeladen en steile hellingen; we vragen best veel van de camper.

Ergernis met camper

Voor menige vakantieganger gaat er niets boven een camper. Die vrijheid, dat gevoel lekker op pad te zijn en toch altijd het gevoel te hebben ‘thuis’ te zijn. Alleen jammer dat de camper soms ook voor een lichte ergernis zorgt. Tenslotte zou je willen dat de mobile home, net als je eigen personenwagen, over net iets meer trekkracht zou beschikken. Het inhalen van die vrachtwagen duurde gevaarlijk lang. En de ergernis van die claxonnerende bumperklevers, terwijl je camper zwoegend de berg op kroop, begrijp je als geen ander. Wil je een vakantie zonder ergernissen? Relaxt lekker cruisen met je mobile home? Denk dan eens aan het laten tunen van je camper.

“Wil je een vakantie zonder ergernissen? Laat je mobile home tunen!”

Goede tuningresultaten met campers

Camper Tuning

Camperrijders hebben vooral baat bij veel koppel in de lage toeren. Het voertuig in beweging zetten kost immers het meeste kracht. Bijkomend kan je met meer koppel onderin gemakkelijker inhalen en langer in een hogere versnelling blijven rijden. Voor turbomotoren kunnen we met het aanpassen van het motormanagementsysteem goede resultaten bereiken. Hierdoor ontstaat er meer rijcomfort, hoger koppel en een efficiëntere motor.

Enkele voorbeelden van campers die wij onlangs getuned hebben, zijn:

–    Dethleffs T 7150, oorspronkelijk met 148 pk en 350 Nm koppel, brachten we naar 182 pk en 423 Nm koppel;
–    de Fiat 244, met standaard 146 pk en 310 Nm, werd getuned naar 180 pk en 403 Nm koppel;
–    de Fiat 230, met 116 pk en 245 Nm, werd opgeschroefd naar 142 pk en 290 Nm;
–    de Buerstner BT6603 brachten we van 130 pk naar 182 pk en 320 Nm koppel werd 423 Nm;
–    de Fiat Ducato 2.3 Multijet met 130 pk werd 162 pk en het koppel van 320 Nm brachten we naar 413 Nm.

Dat zijn resultaten die je vakantieplezier beslist zullen verhogen!

Met onze chiptuning kun je langer in een hogere versnelling blijven rijden, haal je gemakkelijker in en beklim je met veel minder moeite een bergpas. Doordat de motor minder toeren hoeft te draaien en het voertuig gemakkelijker vooruit komt, zal ook het verbruik dalen.

Wil jij jouw camper ook naar een hoger level brengen? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan, of maak nu een afspraak in één van onze vestigingen.

Gerelateerde berichten