Hoe zuinig rijdt u werkelijk?

GEPLAATST IN news

ZIPtuning en ECO Performance bieden zekerheid.

Zuinig rijden is een trend geworden. Het is bijna hip. Er zijn steeds meer mensen die het uit milieuoverwegingen doen, maar het fiscale voordeel op zuinige auto´s speelt ongetwijfeld een nog grotere rol. Wat de reden ook is, fabrikanten weten dat zuinig en schoon tegenwoordig verkoopt. En daarom doen ze er alles aan de zuinigste van de klas te zijn – of dit te pretenderen. Want uit testen en onderzoeken, bijvoorbeeld van Autoweek, blijkt dat de cijfers zelden kloppen. Bij ZIPtuning en ECO Performance kloppen ze gelukkig wel!

Verdraaide fabriekscijfers

“Bij ons rijdt u 1 op 18”. “Nee, kies voor ons en rijd 1 op 23!” In reclamecampagnes lijken snelheid en comfort door zuinigheid en verlaagde CO2-uitstoot te worden ingehaald. Bij de Fiat Grande Punto 1.3 MultiJet, de Volkswagen Polo BlueMotion, de Skoda Fabia Greenline en de Seat Ibiza Ecomotive– bijvoorbeeld. Alleen wordt het ook bij deze campagnes misschien eens tijd voor kleine lettertjes. Want al liegen fabrikanten niet, ze verdraaien de waarheid hier en daar wel. Onderzoek na onderzoek (zoals dat van Autoweek) wijst uit dat de cijfers in de praktijk niet worden waargemaakt. Want als een auto volgens de fabrikant 1 op 18 rijdt, is dat onder de meest ideale omstandigheden. Met een warme motor en zonder flinke tegenwind (die we in Nederland toch echt vaak hebben). Een auto op de testbank presteert optimaal en verbruikt daardoor minimaal – en die cijfers worden gepubliceerd. Als u in de praktijk écht zuiniger wilt rijden, kunt u beter kiezen voor ZIPtuning of ECO Performance.

Zeker zuinig rijden

ZIPtuning (voor personenauto´s) en ECO Performance (voor vrachtauto´s) zorgen voor een écht optimale instelling van de motorsoftware. Daarbij wordt dus wél rekening gehouden met tegenwind. En het feit dat geen enkele motor bij de start al warm is. Hoewel de softwarewerking op professionele testbanken wordt gecontroleerd, vindt ook een controle buiten op de weg plaats. U weet daardoor met zekerheid dat u al snel 8% zuiniger rijdt. Dezelfde auto van hetzelfde type en bouwjaar van exact dezelfde fabrikant kan echter ook 9% zuiniger rijden na softwareoptimalisatie. Of 10%. Over precieze verbruikcijfers is vooraf geen exacte uitspraak te doen, zoals fabrikanten dat wel doen. Daarom zijn zowel ZIPtuning als ECO Performance over dergelijke mededelingen voorafÂ…zuinig. Ze zien u liever achteraf tevreden over het lagere verbruik.

Gerelateerde berichten