My ZIP Ride: BMW E39 M5

GEPLAATST IN my_zip_ride

In de nieuwe rubriek “My ZIP Ride” interviewen wij elke maand een klant van ZIPtuning. In dit interview proberen wij meer te weten te komen over de eigenaar en zijn voertuig. Ook proberen wij erachter te komen waar de liefde voor auto’s vandaan komt en hoe de ervaringen van de klant met ZIPtuning zijn. Deze week interviewden wij Jesko Wassermann, groot autoliefhebber en al jaren vaste klant bij ZIPtuning.

Wie bent u?

Mijn naam is Jesko Wassermann, ik ben 46 jaar oud en kom uit Amsterdam. In het dagelijks leven geef ik leiding aan mijn bedrijf. Ik ben eigenaar van Ace Schoonmaakdiensten en van een bedrijf wat volautomatische schoonmaaksystemen voor ruiten en zonnepanelen levert.

Wat voor auto’s rijdt u?

Ik heb momenteel meerdere auto’s in mijn bezit. Van jongs af aan ben ik een enorme BMW liefhebber. Mijn opa had vroeger een BMW 2002 uit 1974, mijn vader reed Fiat. Wanneer zij samen reden had mijn vader altijd enorm veel moeite met het bijhouden van mijn opa’s BMW. De BMW van opa was altijd sneller dan de Fiat. In deze periode is mijn liefde voor BMW ontstaan. Momenteel ben ik in bezit van acht verschillende modellen. Ik heb een aantal klassiekers waaronder een 1600 en een 1802. Deze auto’s komen echter alleen met mooi weer uit de garage. Ik heb ook de eerder genoemde auto van mijn opa in mijn bezit. Deze gaat nooit meer weg! Dagelijks rijd ik een 535d F10 en een BMW E39 M5. Deze laatst genoemde is mijn favoriet. Hoewel de 535d een heerlijke auto is en een echt werkpaard, mis je de beleving die je in de M5 wel hebt.

Wat is er zo speciaal aan de M5?

De M5 wordt aangedreven door een 4.4 liter grote V8 die standaard 400 pk en 500 Nm levert. Hoewel de nieuwere modellen veel meer vermogen hebben, zijn dit nog steeds behoorlijk indrukwekkende cijfers voor een ouder model. Er zijn ook weinig auto’s die ik voor moet laten gaan bij een stoplichtsprintje. Vorig jaar is het complete blok gereviseerd, dus de auto is weer zo goed als nieuw. Een nadeel van de M5 is zijn onzuinige verbruik, hij haalt ongeveer 1 op 5 wanneer ik rustig rijd, maar hier lig ik niet wakker van. Ik geniet van iedere kilometer die ik ermee rijd en dit is iedere euro die ik bij de pomp uitgeef dubbel en dwars waard. Mijn kinderen zijn ook helemaal gek van de auto, mijn dochter van acht vindt ritjes met papa fantastisch.

My ZIP Ride - Jesko

Waarom heeft u de auto laten chippen?

Ik rijd vrij vaak op de Autobahn met deze auto, daar geldt op sommige stukken geen snelheidslimiet. De auto was voorheen begrensd op 250 km/u. Op een zondagmiddag werd ik ingehaald door een Panamera Diesel terwijl ik met deze snelheid reed. Toen was de maat vol, de begrenzer moest en zou eraf gehaald worden. Terwijl ZIPtuning zich ontfermde over de begrenzer heb ik even wat informatie gezocht over het laten chippen van het motorblok. Na enig twijfelen, een minuut of twee, was ik eruit. De auto moest gechipt worden. Hij beschikt nu over 430 pk en 535 Nm koppel. Dit extra vermogen geeft net even een beetje extra power op de Autobahn. Door het verwijderen van de begrenzer loopt de auto nu zijn kilometerteller ver voorbij en gezien het feit dat deze stopt bij 300 km/u weet ik nu zeker dat ik niet meer voorbij wordt gereden door een Panamera Diesel, haha.

Hoelang bent u al klant bij ZIPtuning?

Nou vraag je me wat zeg, ik denk al een jaar of zeven. Ik heb alle locaties waar jullie hebben gezeten meegemaakt. Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met het laten chippen van auto’s door ZIPtuning. Inmiddels heb ik vijf auto’s door jullie onder handen laten nemen. De 535d F10 is de laatste auto die jullie aangepakt hebben. Deze is een stuk vlotter geworden en omdat het een diesel betreft is het koppel enorm gestegen. Dit merk ik vooral bij het optrekken en bij het accelereren vanuit lage toerentallen.

Hoe zijn uw ervaringen met ZIPtuning?

Ik ben vanaf het begin altijd goed ontvangen en behandeld bij ZIPtuning. De werknemers hebben hart voor auto’s, hierdoor heb je een gezamenlijke passie. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me snel thuis voelde bij het bedrijf. Er is veel technische kennis op de werkvloer aanwezig en er wordt met je meegedacht over wat je wel en niet moet doen met je auto. Er wordt dus niet geprobeerd om je zoveel mogelijk tuning te verkopen, slechts hetgeen waar je ook daadwerkelijk profijt van hebt.

Zou u ZIPtuning aanraden bij anderen?

Ik zal je nog beter vertellen, dat doe ik al! Ik heb al meerdere kennissen langs gestuurd bij ZIPtuning met hun auto’s. Wanneer kennissen op internet de aller-goedkoopste tuner hebben gevonden en zich blind staren op die paar tientjes minder die ze daar betalen, dan vertel ik ze dat ze gewoon een afspraak bij jullie moeten maken. ZIPtuning levert kwaliteit en bezuinigen op het hart van je auto is doodzonde.

Bedankt voor je tijd Jesko!

Jullie ook bedankt en jullie zien mij binnenkort ongetwijfeld weer verschijnen wanneer ik iets nieuws heb. Dit kan nog even duren wellicht, want mijn vrouw wordt nu al gek van al die auto’s!

Gerelateerde berichten