Serieuze diesel tuning voor de Passat

GEPLAATST IN chiptuning

De Volkswagen Passat heeft alles in zich. Het is een goede auto die nergens punten laat liggen maar ook nergens in uitblinkt. Een veel geziene uitvoering bij ons op de werkvloer is de 140 pk sterke 2.0 TDI.

 

De 2.0 TDI van bouwjaar 2005 t/m 2010 is voorzien van oude maar betrouwbare pompverstuiver techniek. Hiermee heeft de tweeliter diesel een typisch explosief karakter en is de loop wat rauw. Standaard levert het blok een output van maximaal 140 pk en 320 Nm.

 

De chiptuning die we ontwikkeld hebben voor de Passat 2.0 TDI pakt de motor op verschillende punten aan. De motor krijgt er onderin flink wat trekkracht bij, wat inhalen en optrekken een stuk relaxter maakt. De efficiëntie wordt verhoogd en de Lambda-waarde blijft gelijk. Hierdoor blijft de motor even duurzaam terwijl het verbruik daalt. De loop van de motor is meer in balans, wat ook geldt voor de krachtopbouw. Het vermogen stijgt naar de 177 pk en het koppel gaat van 320 naar 383 Nm.

 

Een proefrit met ons testmodel wijst uit dat onze mannen een perfecte afstelling hebben gemaakt. De gechiptunede Volkswagen Passat schiet in 8,8 seconden naar de 100 km/h, de top is verlegd 224 km/h. Het blok weet een stuk beter raad met de Passat dan voorheen. Volgens klanten die deze tuning hebben laten uitvoeren is de auto een stuk comfortabeler geworden doordat de motor minder hard hoeft te werken. “Een geweldige balans!” vindt meneer Van der Spee.

 

Ook jou voorzien we graag van wat meer rijplezier. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. De Passat is het waard!

Gerelateerde berichten