Mercedes-Benz C 180 CDI na chiptuning

GEPLAATST IN chiptuning

Je weet wat ze zeggen: ‘zelfs het beste is nog niet goed genoeg!’ En dat zeggen wij nu ook. Zo werd de Mercedes-Benz C-klasse onlangs uitgeroepen tot ‘Zakenauto van het jaar 2016’. De combinatie van een goede prijsstelling, uitstekende rijeigenschappen en een aantrekkelijk design werd door de jury als beste gewaardeerd. Leuk, natuurlijk, maar het kan echt nog wel beter door de engineers  van ZIPtuning met de wagen te laten stoeien. Na chiptuning heb je dan ineens de ‘Super-Zakenauto van het jaar 2016’ en wie wil dat nu niet?

Tijdens het Driving Business Event in Putten is de Mercedes-Benz C-klasse begin oktober 2015 tot ‘Zakenauto van het Jaar 2016’ en de Mercedes-Benz Vito tot ‘Bestelauto van het Jaar 2016’ uitgeroepen. Niet eerder in de geschiedenis van deze vakprijzen is het voorgekomen dat één fabrikant de prijzen voor zowel de ‘Bestelauto van het Jaar’, als de ‘Zakenauto van het Jaar’ tegelijkertijd in ontvangst mocht nemen.

Mercedes-Benz C-klasse

Nadat de Mercedes-Benz C-klasse vorig jaar nog tot ‘Beste Nieuwkomer’ werd verkozen, is het meest verkochte model van Mercedes-Benz nu uitgeroepen tot ‘Zakenauto van het Jaar 2016’. Als Lease Edition, een uitrustingspakket dat met name voor de zakelijke rijder interessant is, werd de C-klasse als een complete en aantrekkelijke zakenauto beoordeeld.

De winnende Mercedes C-klasse volgt daarmee de Volvo V60 op en heeft met een groot puntenverschil overtuigend gewonnen. ‘De auto heeft op alle zes beoordelingscategorieën goed gescoord. Vooral de relatie tussen de aanschafwaarde en de kilometerkostprijs werd hoog gewaardeerd en dat is het belangrijkste onderdeel van de beoordeling’, aldus hoofdredacteur Peter Brouwer van Automobiel Management, de organisator van deze prijs. De nummer 2 in de verkiezing is dit keer de Renault Clio, een populaire auto die een bijzonder hoog aandeel in de zakelijke markt heeft. De Audi A3 werd derde. Tot Beste Nieuwkomer is dit jaar verkozen de Jaguar XE. Saillant detail: de allereerste Zakenauto van het Jaar was in 1987 de Mercedes-Benz 190.

“De C-klasse als een complete en aantrekkelijke zakenauto “

Mercedes-Benz C 180 CDI ChiptuningSporen

‘Onze voertuigen laten sporen na in uw leven’, aldus Mercedes-Benz. ‘Want ze begeleiden je betrouwbaar en veilig, beroepsmatig en in uw vrije tijd. En dat zo lang mogelijk. In de natuur willen we echter zo weinig mogelijk sporen nalaten. Daarom behoren de verschillende vermogensversies van onze 4-cilinderdieselmotoren tot de zuinigste in hun klasse.’ De ingenieurs hebben naar eigen zeggen uitstekende resultaten op het gebied van soepele kracht, zachte loopcultuur en een laag verbruik met deze motoren gerealiseerd. Ze zijn krachtig, zuinig en vooral milieuvriendelijk gebouwd met de door Mercedes-Benz zelf ontwikkelde technologie voor het verlagen van de verbruiks- en emissiecijfers, kortweg BlueTEC.

Motortechniek C 180 CDI

In de turbodieselmotor van 1.6 liter zorgen de directe injectie met common-rail en een injectiedruk van maximaal 1.600 bar, samen met de uitlaatgasturbo met variabele turbinegeometrie, voor een krachtopwekkende drukvulling van de motor. Daarnaast is Mercedes-Benz naar eigen zeggen meester in het ontwikkelen en produceren van versnellingsbakken: ‘ten slotte werd de Mercedes-Benz fabriek van Gaggenau al in 1894 opgericht, en is het daarmee de oudste autofabriek ter wereld. Tot op de dag van vandaag hebben we deze standplaats verder ontwikkeld tot competentiecentrum voor handgeschakelde en automatische versnellingsbakken.’

De manuele 6-versnellingsbak is perfect afgesteld op de betreffende motorvariant en biedt een zeer hoog schakelcomfort, precieze schakelwegen en een harmonisch verloop van het schakelen. Hij ondersteunt bovendien brandstofbesparend en comfortabel rijden bij lage toerentallen. Technisch heeft de versnellingsbak ook nog eens enkele nieuwigheden in petto. Daartoe behoren de nieuw ontwikkelde binnenschakeling, de nieuwe meervoudige conus, de synchronisatie met gewijzigde wrijvingshoek en de gemodificeerde koolstofcoating voor alle versnellingen.

Mercedes-Benz C 180 CDI ChiptuningTuning C 180 CDI

In originele staat heeft de Mercedes Benz C W205 (2014-) C 180 CDI 116 pk en een koppel van 280 Nm koppel. In 11,1 seconden sprint de wagen van nul naar honderd. Na chiptuning is er 43 pk bijgekomen en meten we 159 pk, en is het koppel met 101 Nm gegroeid naar maar liefst 381 Nm. De topsnelheid voor tuning was 205 km/u en is nu rond de 215 km/u. De acceleratie was zoals gezegd 11,1 seconden en is na tuning circa 10,5 seconden geworden. Dat is lekker, toch?

Wil jij jouw Mercedes-Benz ook naar een hoger level brengen? Vraag dan nu vrijblijvend informatie aan, of maak een afspraak in een van onze vestigingen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten