Chiptuning Mercedes Benz Vito 120 CDI

GEPLAATST IN chiptuning

Dat de Mercedes Vito zichzelf bewezen heeft dat is wel duidelijk. Het is het best verkochte model auto in zijn klasse. De Vito staat bekend om betrouwbaarheid, degelijkheid gecombineerd met een redelijk chique uitstraling. Ondanks dat de Vito het wint van zijn concurrenten op veel vlakken was er toch een collectieve vraag naar meer vermogen vanuit de klant. Mercedes heeft hier goed naar geluisterd en een nieuwe motor toegevoegd aan het assortiment.

 

Mercedes heeft de vernieuwde Vito uitgerust met een V6 common rail diesel motor. Deze motor levert 204 pk en het monsterlijke koppel van 440 Nm. Dit blok is geen onbekende verschijning bij Mercedes, ook de E- en S-klasse worden uitgerust met deze motor. De prestaties van de Vito zijn indrukwekkend te noemen. De grote bus laat zich zeer gemakkelijk vooruit stuwen en gedraagt zich op lage toeren als een heus koppelmonster. Dat er met de Vito nog wel eens een aanhanger wordt voortgetrokken is geen geheim. Juist met het trekken van zware vrachten is het geen overbodige luxe om wat extra koppel te hebben. De common rail diesel uit de Mercedes Vito voldoet aan deze vraag.

 

Een klant van ZIPtuning zei het volgende over deze auto: ”Het is een onvermoeibaar werkpaard, die na tuning ook een stuk zuiniger is geworden als voorheen”

 

De Vito is één van de auto’s die het meest getuned wordt bij ZIPtuning. Na een aanpassing door ZIPtuning heeft de auto 264 pk en een verpletterende 583 Nm koppel. Dit is een vermogenswinst van 60 pk en 143 Nm. In vergelijking met andere motoren is de stijging in koppel en pk’s enorm.

 

Met 583 Nm koppel zullen een hoop auto’s de achterkant van de Vito moeten aanschouwen wanneer het stoplicht op groen springt.

 

Ben je opzoek naar een krachtkuur voor je Vito? Maak dan een afspraak bij ZIPtuning en ontdek wat wij te bieden hebben voor jouw auto.

Gerelateerde berichten