ZIPtuning vanaf de SEMA show in Las Vegas

GEPLAATST IN news

Het was één groot feest op de SEMA beurs in Las Vegas. In dé gokstad van Amerika was niets te gek! Alle extreme vormen van tuning waren te aanschouwen. De Toyota GT86 kwamen we opvallend vaak tegen in alle vormen van hoedanigheid. Maar ook pick-ups zijn nog altijd razend populair. ZIPtuning was erbij en deed inspiratie op. Een selectie van alle hot’s en not’s!

Op de SEMA show waren spoilers aan de orde van dag, dit monster van het in Amerika zeer bekende merk Acura creëert wel erg veel downforce.

Big, bigger, biggest; Amerika is er dol op, de dame in het rood ook!

 

De GT86 van Toyota blijkt ook in Amerika gewild bij tuners, hoewel hij hier vooral als Scion FR-S verkocht wordt. De mogelijkheden voor de Japanner breiden zich nog continue uit. Motorupgrades met turbocharger of supercharger maken de GT86 tot een serieuze speler.

Amerikanen en Italianen matchen niet altijd. Deze Lamborghini heeft echter geen problemen met een paar Amerikaanse paarden extra onder de kap.

 

De BMW E30 is lieveling bij drifters. Met wat extra power is deze schitterende, ESP-loze M3 goed voor heel wat setjes achterbanden.

Kleine jongens worden groot en ook deze Beetle heeft zijn vakantiebestemming in Las Vegas gevonden.

 

De Nissan GT-R, onlangs nog vernieuwt en zowel in Europa, Japan als Amerika razend populair, wat een beest!

Gele koplampen zie je in Nederland alleen nog maar bij oude Citroëns. In de USA wordt zelfs de populairste jongen van de klas er mee uitgerust. Hot or not?

 

Ook in Amerika geven senioren een voorkeur aan een hoge instap. De pick- up markt is aan de andere kant van de oceaan nog steeds groeiende. In alle vormen en maten komen we ze tegen, deze F250 is niets geks in het straatbeeld.

Wat is de overtreffende trap van Toyota? En wat de overtreffende trap van de GT86? Juist ja, zie hier de Lexus LF-A! De body is bijna volledig opgetrokken uit het zeer lichte en sterke CFRP (carbon/polymer). De 1.480 kg aan Lexus wordt aangedreven door een 4.8 V10 die 560 pk levert.

 

Duitse grundlichkeit maar dan anders… deze 135i gaat na een aantal aanpassingen bijna net zo snel als een 1M.

Paars kan best stoer zijn… deze Dodge Challenger SRT-8 bewijst dat.

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land? Deze Lamborghini Murcielago maakt zeker een kans.

De Golf onder de sportauto’s. De GT86 zien we letterlijk op iedere straathoek.

 

Babyblauw maar razend snel! Deze held uit Stuttgart past zo in de film “Cars”.

Een Scion FR-S annex GT86 voorzien van wat downforce en een set racy- wheels.

 

De Venom GT heeft volgens zijn makers van Hennessey een ongekend weggedrag. Als basis is een Lotus Exige genomen die vervolgens heftig gemodificeerd is. Het vermogen van de 7.0 V8 TwinTurbo is in te stellen op 800, 1.000 of een indrukwekkende 1.244 pk. Waar de Bugatti Veyron de 0-200 mph sprint in 24,2 s doet, heeft deze Venom GT aan 15,3 s genoeg!

 

Deze duivelse Camaro zal in het donker vast en zeker als spookrijder gezien worden. Hier op de SEMA beurs houdt hij zich stil.

 

Gerelateerde berichten