ZIPtuning helemaal weg van de Gumball 3000

GEPLAATST IN chiptuning

BMW Z4 grote eyecatcher mede dankzij ZIPtuning

Hij komt er weer aan: de Gumball 3000, de spectaculaire, jaarlijkse autorally waarbij wereldsterren in zeer luxe auto’s – en van feest naar feest – de wereld over reizen. Dit jaar leggen de deelnemers in acht dagen tijd weer 3.000 mijlen (vijfduizend kilometer) af. ZIPtuning, van oudsher ‘gek’ op flitsende, snelle auto’s, was er de afgelopen twee jaren zeer nauw bij betrokken. Want wie heeft hem niet gezien, onze spectaculaire BMW Z4 GT3?!

 

ZIPtuning Zweden en haar eigenaar Johan Sjöstedt heeft goede connecties met organisator Betsafe en de Gumball 3000. Sjöstedt reed in 2013 en 2014 nota bene zelf mee in de race. In 2014 ging de race van Miami naar Ibiza. Jens Byggmark, de beroemde alpine skister en wereldcup winnaar deed ook mee namens ZIPtuning. De skister reed in een volledig custom built BMW Z4 GT3. Het was één van dé eyecatchers van de race!

 

RacemonsterChiptuning BMW Z4 GT3

Jens Byggmarks BMW Z4 GT3 werd gebouwd door West Coast Racing in het Zweedse Halmstad. De body van de zwarte Z4 werd volledig uit carbon fibre opgetrokken, zodat de wagen nog geen 1.300 kilogram weegt. Niet alleen het design van de wagen, ook andere zaken vallen op. Zoals de Rotiform 20 x 12 en 20 x 11 velgen. En wat te denken van de FTec Single turbo kit met WestCoast Racing twin scream buizen en de fantastische zij- en achterkant uitlaten?

 

De wagen ziet er niet alleen snel uit, hij is het ook. Hij bereikt met gemak een topsnelheid van 290 kilometer per uur. En in slechts 3,1 seconde trekt hij op naar honderd kilometer per uur. Met die loeiende paardenkrachten zit het dus wel goed! Een speciaal ingevlogen BMW software-specialist verzorgde, samen met de specialisten van ZIPtuning, bovendien voor een optimale prestatie van het racemonster. Maar liefst 550 paardenkrachten doen dit monster brullen als geen ander. Precies zoals men dat van ZIPtuning gewend is!

 

Dit jaar zullen racefanaten Johan en Jens op de Duitse Nürburgring laten zien wat een getunde Porsche 997 turbo voor prestaties kan leveren. Zij maken er daar een eigen feest van, los van het spektakel dat Gumball 3000 heet. Jij bent er toch ook bij?

 

Bekijk hieronder hoe de BMW Z4 GT3 gebouwd is.

Check voor meer beeldmateriaal onze Facebookpagina

Gerelateerde berichten