Tuning BMW 3 GT brengt pittig comfort

GEPLAATST IN chiptuning

Zeker, de BMW 3 GT 320i mag er zijn. Met 184 pk, 270 Nm en een top van 230 kilometer per uur hoef je je zeker niet te schamen. Toch was het niet genoeg voor onze klant. Hij wilde dolgraag ‘meer’. Dus voerden we een stage 1 chiptuning uit, waarbij we de software van het motormanagementsysteem aanpasten, we monteerden een andere diffuser én dubbele sierstukken. Het resultaat is verbazingwekkend.

Volgens de fabrikant ‘verenigt het exterieur op fascinerende wijze een dynamisch lijnenspel met de elegantie van een coupé’. De BMW Gran Turismo is een blikvanger. ‘In de subtiel vormgegeven voorzijde onderstreept de brede nierengrille het bijzondere karakter van de BMW 3-serie GT.

Sportief en elegant comfort

De achterzijde van de BMW 3-serie Gran Turismo, met zijn ver naar buiten geplaatste achterlichten in BMW typerende L-vorm, geeft een hint naar de royale inhoud van de bagageruimte en geldt als voorbeeld voor de hoge functionaliteit van deze wagen. Bovendien accentueert de breedtewerking van de vormgeving de stabiele grip van de BMW 3-serie Gran Turismo op de weg. Vriend en vijand weten, deze auto bewijst dat sportiviteit en elegantie heel goed samengaan.

“De GT beschikt over bijna honderd paardenkrachten meer.”

Het interieur van de BMW 3-serie Gran Turismo is royaal en comfortabel. Het overtuigende ruimteaanbod en de hogere zitpositie staan garant voor ontspannen reizen. Achterin genieten maximaal drie volwassenen van de exclusieve ambiance. De lange wielbasis zorgt voor beenruimte zoals in de topklasse, terwijl de comfortabele achterbank de passagiers ook in de breedte alle ruimte geeft. De BMW 3-serie Gran Turismo nodigt zodoende niet alleen uit tot reizen, hij biedt er ook alle ruimte voor.

BMW 3GT 320i Diffuser TuningRijplezier

Comfort kenmerkt deze BMW. Niet alleen vanwege de business class-achtige beenruimte voor de achter passagiers, ook vanwege het rijcomfort. De automaat, maar liefst acht versnellingen, schakelt heerlijk soepel en de vering absorbeert alle oneffenheden op ons pad. Dit is een wagen waarmee je heel gerieflijk kunt reizen. Sterker nog, het business class idee wordt nog eens versterkt vanwege bijna het gebrek aan motorgeluiden in de wagen. Ook de besturing bevordert het rijplezier.

Viercilinder turbo in de 320i GT

De 320i GT is voorzien van een tweeliter viercilinder turbomotor die standaard vanuit de fabriek 184 pk levert. Dat is voor comfortabel cruisen met je gezin natuurlijk prima, maar onze klant wilde graag iets meer. Die wilde de wagen ook wel eens lekker op zijn staart kunnen trappen en echt gas kunnen geven. En tja, laten we eerlijk zijn: dan mist de wagen, zo vers van de fabriek, zonder verdere poespas, toch wel een beetje ‘extra’. Zeker, deze 3-serie GT is duidelijk ruimer en comfortabeler dan de gewone 3-serie. Hij mag alleen wel iets pittiger…

Tuning BMW 3 GT

De BMW 3 GT 320i kreeg een stage 1 chiptuning, een nieuwe diffuser en een sierstuk aan elke kant. Beschikte de wagen voorheen nog over 184 pk en een trekkracht van 270 Nm, nadat de mannen van ZIPtuning ermee klaar waren, beschikte de wagen over 78 paardenkrachten meer. Nu 262 pk, en er kwam 153 Nm bij zodat de wagen met 423 Nm de werkplaats van ZIP verliet.

Wil jij jouw BMW ook helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze FacebookpaginaInstagram en YouTube.

Gerelateerde berichten