Profvoetballer Riechedly Bazoer kiest heel bewust voor ZIPtuning

GEPLAATST IN my_zip_ride

Ze houden elkaar scherp in het team en op het veld, waar ze samen ‘een balletje rondtrappen’. Maar ook op de weg zijn de twee Ajax-spelers Bazoer en Tete enorm aan elkaar gewaagd. Riechedly Bazoer moest op de weg evenwel concluderen dat de Mercedes van collega Kenny Tete toch sneller was dan zijn eigen. Dat kan natuurlijk niet. Daarom klopte hij, op aanraden van zijn voetbalcollega en –vriend, voor tuning ook aan bij ZIPtuning.

Riechedly Bazoer, geboren op 12 oktober 1996, is een Nederlands betaald voetballer van Curaçaose afkomst die bij voorkeur als verdedigende middenvelder speelt. In 2013 stroomde hij door vanuit de jeugd van AFC Ajax, waarna hij in april 2015 zijn contract verlengde tot medio 2020.

Carrière

Bij USV Elinkwijk (Utrecht) begon Bazoer met voetballen. In 2006 maakte hij de overstap naar PSV, waar hij de jeugdopleiding doorliep tot de B-jeugd en uitgroeide tot jeugdinternational. Vlak na zijn zestiende verjaardag startten de onderhandelingen. PSV wilde hem graag, maar ook Manchester City en AFC Ajax bleken de jonge speler te willen vastleggen. In november 2012 tekende hij, tot ontsteltenis van PSV, een contract bij concurrent Ajax.

Gek van auto’s

Bazoer houdt, zoals vele voetballers met hem, niet alleen van een ‘balletje trappen’. Hij is ook helemaal gek van auto’s. Daarom ook rijdt hij de Mercedes Benz A45 AMG, een twee-liter turbo met maar liefst 381 pk en 475 Nm. De wagen spurt van nul naar honderd in 4,2 seconde en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Het sensationele vermogen overtreft hiermee menig sportwagen.

De A45 AMG, het eerste high-performance model in de compact class van Mercedes, kenmerkt zich door pure kracht, dynamiek en superieure prestaties. Dankzij moderne technologieën en echte innovaties legt dit model nieuwe maatstaven aan in het segment.

Chiptuning Mercedes-Benz A45 AMGA45 AMG Motor

Het hart van elke AMG is natuurlijk de motor. Om de motoren grote hoeveelheden adrenaline te laten vrijmaken en bestand te maken tegen een lang autoleven van extreme belasting, wordt elke motor afzonderlijk in het atelier vervaardigd. Hier monteert telkens één technicus een motor met uiterste ambachtelijke perfectie volgens de filosofie ‘One Man – One Engine’, met zijn handtekening op de AMG motorbadge als bewijs. Maximale prestaties, een superieur koppel en een uitmuntende efficiëntie zijn bij AMG onafscheidelijk met elkaar verbonden.

“One Man – One Engine”

Mercedes-AMG is er met de A-Klasse in geslaagd om de performance uit de autosport onder te brengen in een auto uit de compact class. Daarbij zetten zij een nieuwe standaard, onder andere door het toepassen van ’s werelds krachtigste, in serie vervaardigde viercilinder turbomotor.

Wedstrijdje

Met al die classificaties zou je denken dat Bazoer niets te wensen over heeft. Maar, gevraagd naar zijn bezoek aan ZIPtuning, is hij heel duidelijk: ‘Kenny Tete is hier ook geweest voor tuning en wij hebben natuurlijk ook even een race gehouden, en zijn wagen ging veel sneller dan mijn AMG.’ Bazoer kon natuurlijk niet achterblijven, zo lijkt hij daarmee te willen zeggen. Maar, weet hij dan nog niet dat Tete inmiddels ons ook al heeft gebeld voor een nieuw uitlaatsysteem en een stage 2 tuning? Bazoer lacht. ‘Ik heb laatst zelf ook een nieuw uitlaatsysteem bij Mercedes besteld.’

Dus het blijft een wedstrijd? ‘Ja, maar het moet natuurlijk niet te erg worden, want er kunnen wel vreselijke ongelukken gebeuren.’ Kortom, ze houden het kopie erbij en blijven sportief. Wat dat betreft is het net voetbal…

Tuningresultaten A45 AMG

De A45 AMG beschikt standaard over 381 pk en 475 Nm. De wagen spurt van nul naar honderd in 4,2 seconde en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Na de stage 1 chiptuning, waarbij we de oorspronkelijke software van het motormanagementsysteem optimaliseren, beschikt de wagen over 402 pk en 523 Nm. De acceleratie is ook nog verbeterd en is nu circa 3,9 seconden.

Wil jij jouw Mercedes-Benz A45 AMG ook geoptimaliseerd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten