Bazoer kiest voor tuning

GEPLAATST IN my_zip_ride

Zijn hart gaat er sneller van kloppen, de adrenaline raast door zijn bloed. Irchandly Bazoer was al gek op zijn GLE 450 AMG, het performance- en sportwagenmerk van Mercedes-Benz, maar na chiptuning is hij helemaal verrukt. Zijn bolide combineert sportieve dynamiek en hoogwaardige afwerkingdetails met de voordelen van een Mercedes-Benz seriewagen. Maar nu de mannen van ZIPtuning de toch al bijzondere performance met een stage 1 tuning nog verder hebben opgekrikt, blijft Bazoer van oor tot oor grijnzen. Zie hoe het plezier van de video afspat!

 

 

Vriend en vijand zijn het er over eens. Een AMG is niet gewoonweg een Mercedes met veel pk’s, het is een volkomen unieke auto. Wanneer het ontwikkelingsteam van Mercedes-Benz aan een nieuw model werkt, zijn de ingenieurs van AMG er al in de conceptfase bij. Alleen zo kan de AMG High Performance-techniek volledig worden geïntegreerd en op het prestatieprofiel worden afgestemd. Irchandly Bazoer, die van grotere wagens houdt, was meteen erg gecharmeerd van de GLE 450 AMG. ‘Ik wilde graag een hele grote auto, een SUV, dus vandaar dat ik voor de GLE heb gekozen. Omdat de wagen wat zwaarder is dan de gemiddelde auto, wilde ik hem graag laten tunen. Het is fijn om wat meer koppel te hebben, zodat je lekker door kunt rijden,’ vertelt hij desgevraagd. ‘De wagen reageert na tuning heel erg goed. Ik kan merken dat er meer pk en meer koppel in zit.’

 

“‘De tuning bevalt goed,’ zegt Bazoer”

Mercedes-Benz GLE 450 AMG ChiptuningBazoer is vaste klant

Bazoer, broer van Reichedly Bazoer de voetballer, die ook regelmatig tuningen door ZIPtuning laat verrichten, beschouwt zich inmiddels als een vaste klant van ZIPtuning. ‘Ik ben nu al voor de derde keer bij ZIPtuning terug om mijn auto te laten tunen. Ja, ik ben een soort vaste klant, zou je kunnen zeggen.’

Met welke wagens kwam hij eerder voor tuning al langs? Bazoer: ‘Als eerste met een B-klasse diesel, met een 2.0 motor, daarna met een GLA 2.2 diesel, en nu dus met een drie liter GLE dubbele turbo.’ Bazoer beveelt ZIPtuning veelvuldig bij vrienden en kennissen aan. ‘Ik ben een echte autoliefhebber. Als mensen mij vragen hoe hun eigen wagen extra vermogen kan krijgen, dan beveel ik ZIPtuning aan. Ik vind jullie echt een van de betere tuners,’ klinkt het vol lof. ‘Jullie service is altijd goed. Ook merk ik dat jullie gegroeid zijn. Ik weet nog dat jullie, toen ik hier voor het eerst kwam, nog geen leenauto voor de klanten hadden. Nu wel. Dat maakt het voor de klanten erg prettig.’

 

 

Motor Mercedes-AMG

Het hart van elke AMG is natuurlijk de motor. Om de motoren grote hoeveelheden adrenaline te laten vrijmaken en bestand te maken tegen een lang autoleven van extreme belasting, wordt elke motor afzonderlijk in het atelier vervaardigd. Hier monteert telkens één technicus een motor met uiterste ambachtelijke perfectie volgens de filosofie ‘One Man, One Engine’, met zijn handtekening op de AMG motorbadge als bewijs.

Tot de highlights van het model behoren een hoger vermogen en koppel van de 3-liter V6-biturbomotor, de speciale AMG-ophanging, Sport Dynamic Steering, negentraps automatische transmissie 9G-Tronic en permanente vierwielaandrijving 4MATIC met op de achterwielen gerichte koppelverdeling van 40:60. Het nieuwe V6-topmodel binnen de GLE-modelserie staat borg voor indrukwekkende rijprestaties: de acceleratie, de rijeigenschappen en de topsnelheid liggen op het niveau van die van de sportlimousines. De nieuwe GLE 450 AMG 4MATIC maakt indruk met zijn wendbaarheid en sportiviteit. De onmiddellijke en directe uitvoering van alle rijcommando’s creëert in combinatie met de krachtige, maar niet allesoverheersende, sound van de sportuitlaat een hoge mate van emotie en een aantrekkelijke rijbeleving.

 

Zeker, met 367 pk en 520 Nm is deze wagen, zo standaard vanuit de fabriek, al een monsterlijke SUV. Eentje van ongekende klasse en allure. Totdat de software optimalisatie plaatsvindt. Als de mannen van ZIPtuning ermee klaar zijn, schuilen er maar liefst 405 paardenkrachten en 603 Nm’s in deze superbolide. De topsnelheid, oorspronkelijk al een indrukwekkende 250 km/u, werd opgeschroefd naar ongeveer 270 km/u. de acceleratie van nul naar honderd, eerder al in slechts 5,7 seconden, werd teruggebracht naar circa 5 seconden. ‘De tuning bevalt goed,’ zegt Bazoer, terwijl hij tijdens de testrit vol gas aan het geven is. ‘En wat een supergeluid komt er uit de uitlaat…’ merkt hij lyrisch op.

 

Klik hier om onze video met Irchandly Bazoer te bekijken. Dan hoor je tevens het bijzonder mooie motorgeluid van zijn Mercedes-Benz GLE 450 AMG!

Wil jij jouw wagen ook helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check Facebook en Instagram voor meer beeldmateriaal.

Gerelateerde berichten