Land Rover Range Rover Evoque 2.2 SD4 190 pk chiptuning

GEPLAATST IN chiptuning

In 2011 introduceerde Land Rover deze mini versie van de Range Rover, maar is de baby-Range Rover wel een baby-Range? Eigenlijk is de vergelijking met een Freelander beter, ze staan namelijk op hetzelfde onderstel. Wel is de Land Rover een stuk luxer uitgevoerd dan de Freelander. De Evoque is bedoeld voor de sportieve rijder die affiniteit heeft met SUV’s, maar er geen paardentrailer mee hoeft te trekken. De wegligging van de Evoque is dik in orde, het minpunt wat genoemd kan worden is de elektrische besturing, bij hoge snelheden stuurt de auto onnatuurlijk zwaar. Hoewel de auto zonder dit elektrisch ingrijpen zeer nerveus zou gaan sturen, voelt het gemaakt aan. 

 

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van de Range Rover Evoque verkrijgbaar. Een hoop hippe kleuren staan in het kleurengamma. Qua motoren valt er ook heel wat te kiezen voor de klant. De 2.2 SD4 die wij hebben gereden beschikt standaard over 190 pk en 420 Nm koppel. Na chiptuning worden deze waarden verhoogd naar 216 pk en 473 Nm. Met deze specificaties komt de toch nog vrij zware Evoque een stuk rapper van zijn plaats dan voorheen. Vooral het hoge koppel is nuttig bij het accelereren.

 

De Evoque is een echte trendsetter en het best verkopende Range Rover model in Nederland. De baby Range Rover oogt trendy, stijlvol en heeft een minder uitgesproken uiterlijk dan zijn grotere broers. Wat ons betreft mag er nog een V8 versie verschijnen, maar bij Land Rover denken zij hier helaas anders over. Qua prijs is de Evoque een stuk voordeliger dan zijn grotere broers, een goedkope auto is het echter niet. Kruis je een aantal opties aan, dan ben je al snel een flinke bom duiten kwijt aan dit hippe karretje. Al met al vinden wij de Evoque een geslaagde verschijning en een toevoeging in het land van de baby SUV’s.

Gerelateerde berichten