Koopgids Caravantrekker

GEPLAATST IN chiptuning

Nederlanders kopen kleinere auto’s, motoren worden gedownsized en het gewicht van de gemiddelde automobiel neemt af. Op zich niets mis mee. Alleen wanneer je een caravan of zware aanhangwagen bezit, zit je al snel vast aan iets groters. Iets met meer power. Gelukkig is er nog heel veel lekkers te koop voor de caravanfanaat. Bij ZIP kunnen we de trekkracht sterk verbeteren. Wij zetten deze maand vijf trekauto’s in het zomerse zonnetje.

 

 

Ideaal: BMW X5 M50d

Een SUV is al gauw geschikt voor het trekken van een flinke caravan. Ze zijn zwaar, hebben vaak een krachtige motor en rijden door hun vierwielaandrijving extra stabiel. Wij vinden de BMW X5 M50d een ideale caravantrekker. Het ZIPtuning exemplaar levert 438 pk en 850 Nm. Dat moet er voor zorgen dat een aanhanger van 3.500 kg (!) zo de Alpen in getrokken kan worden. Doordat de ZIPtuning ECU veel koppel vrijgeeft in de lage toeren, is het rijden een waar genot. Zelfs met caravan aan de haak zijn de prestaties indrukwekkend.

 

 

Waar voor je geld: Hyundai Santa Fe 2.4 GDI

Heb je geen tonnen op de bank staan, rijd je liever geen diesel, en heb je toch een caravan van 2.500 kg? Kies dan voor een Hyundai Santa Fe 2.4 GDI. De door ZIP aangepaste 4-in-lijn motor levert 202 pk en 257 Nm. Met een prijs van 39.995 euro de minst dure personenauto die 2.500 kg kan trekken.

 

 

Allround: VW Passat 2.0 TDI BlueMotion

Een Volkswagen Passat Variant is een echte allrounder. De ene dag rijd je er als zakenman mee naar je werk, en de dag erop neem je hem mee op reis. Met vijf man, volle bepakking en een 1.800 kg wegende aanhanger. Het gaat prima. De 2.0 TDI die standaard 177 pk levert, gaat met een ZIPtuning kuurtje naar de 207 pk. Veel belangrijker is dat de trekkracht stijgt van 350 Nm naar 423 Nm.

 

 

Familie: Dacia Lodgy 1.5 dCi

Dacia heeft met de Lodgy een extreem ruime 7-zits MPV neergezet voor een bedrag onder de 20.000 euro. Combineer je dit met een tuning van ZIP, dan creëer je een opvallend voordelige reisgenoot. De 90 pk sterke dCi gaat bij ZIP naar de 112 pk. Het koppel stijgt van 200 Nm naar 253 Nm. Daarmee is een caravan van 1.400 kg geen enkel probleem meer.

 

 

Extreem: Audi Q7 V12 TDI

Wie echt lef heeft koopt een (tweedehands) Audi Q7 V12 TDI en komt daarmee direct naar ZIPtuning. Met een bizar hoog koppel van 1.209 Nm maakt, een door ons geoptimaliseerde V12 TDI, gehakt van alle andere caravantrekkers. De motor die eigenlijk bestaat uit twee 3.0 TDI’s, levert 597 pk en overtreft daarmee al het anders op de weg. Je bent koning te rijk. Bij het stoplicht houd je een Golf GTI met gemak bij, terwijl je tandemasser achter je aan bungelt.

 

Van 20.000 tot 200.000 euro. Wat je wensen ook zijn, een caravantrekker is voor elk budget te vinden. Wel kunnen we concluderen dat motoren steeds kleiner worden. Een ZIPtuning motoroptimalisatie kan dan helpen om de reis naar de camping te versoepelen. Met meer trekkracht en een hogere efficiëntie ben je sneller op gang, kan je steilere hellingen aan en haal je gemakkelijker een vrachtwagen in. Bovendien scheelt het aan de pomp.

 

Ook jouw auto kunnen we optimaliseren, vraag meer informatie aan of neem contact met ons op. We horen graag wat we voor je kunnen doen.

Gerelateerde berichten