Eindelijk genoeg trekkracht dankzij chiptuning

GEPLAATST IN chiptuning

Als Vivaro rijder ben je vaak onderweg met zware lading of een aanhanger. Bij aanschaf heb je dan ook niet voor niets gekozen voor de 145 pk sterke 2.5 CDTI. Toch heb je het idee dat je iets tekort komt. De 320 Nm blijken niet altijd op het juiste moment paraat te staan. Een ritje naar onze vestigingen is daarom geen overbodige luxe.

 

De 2.5 CDTI is een prima motor voor een bestelwagen. De turbomotor is ondanks dat zijn cilinderinhoud anders doet vermoeden, een viercilinder. Pompverstuivers verzorgen de dieselinjectie. Daarmee is het blok niet een van de modernste, maar wel erg robuust.

 

De chiptuning voor de Vivaro bestaat uit een afstelling die speciaal voor deze auto ontwikkeld is. Omdat het gebruiksdoel heel anders is dan bij een personenauto is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, trekkracht en verbruik. Uiteraard zorgen we ook hier voor een gelijkblijvende Lambda waarde.

 

Met een gemeten maximaal vermogen van 176 pk en 403 Nm trekkracht, hebben we een serieuze power-bus gecreëerd. De motor loopt lekkerder door de toeren heen en kent geen genade. De macht en kracht maken de Vivaro tot een fijne metgezel. Zowel mét als zonder zware lading.

 

De tientallen Vivaro rijders die inmiddels langs zijn gekomen zijn positief verrast. Meneer van den Berg vindt de power onvoorstelbaar. Zijn reis naar Spanje verliep een stuk relaxter doordat hij minder hoefde te schakelen. Meneer Jourquin vindt het resultaat uitzinnig. “Weinig middenklasse wagens houden mij bij” zo meldt hij ons. Meneer Maes is net als de rest van de Vivaro rijders vol lof!

 

Ook jou voorzien we graag van wat meer rijplezier. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. De Vivaro is het waard!

Gerelateerde berichten