De 1.4 TSI naar een hoger plan

GEPLAATST IN chiptuning

De 1.4 TSI wordt in de Volkwagen Golf in twee uitvoeringen geleverd. De 160 pk sterke variant is voorzien van zowel een turbo als supercharger. De 122 pk versie moet het doen met alleen een turbo. Met tuning compenseren we dit gemis zodat u voordelig kunt genieten van een zeer potente Golf!

 

Om de 122 pk sterke Golf naar een hoger plan te tillen hebben we gekeken naar de karakteristieken van de motor. Van 800 tot 2.400 rpm mist de TSI naar onze mening net dat beetje extra kracht. Logisch, want de supercharger op de luxere 160 pk TSI is juist in dat gebied actief.

 

Op de testbank hebben we de TSI uitgebreid getest en vervolgens opnieuw afgesteld. Alhoewel er gemakkelijk meer dan 160 pk uit de 122 pk versie te halen is, gaan we niet tot het uiterste. Wij vinden duurzaamheid en dagelijkse bruikbaarheid veel belangrijker. Een optimale lucht / brandstofmengsel verhouding moet er voor zorgen dat het verbruik gelijk blijft. Door vooral het koppel in het lage toerengebied te verhogen bereiken we een hogere efficiëntie en een mooiere motorloop. Een eventuele DSG-bak wordt meegenomen bij het afstellen zodat deze perfect aansluit bij de tuning.

 

Onze ingenieurs hebben een prachtig eindresultaat weten te bereiken. Met 147 pk en 253 Nm staat de Golf 1.4 TSI zeker zijn mannetje. Met onze meetapparatuur meten we een 0-100 km/u acceleratie van 8,5s en een top van 215 km/u. Ook klanten zijn meer dan tevreden: “Het lijkt alsof er nu een zwaardere motor in hangt, de wagen trekt snel en stevig door naar de 190 km/u.” zegt meneer Appelman. “De inhaalsnelheid tussen 110 en 190 km/u is geweldig en verslavend!”  zo vervolgt hij.

 

Wil jij net als andere TSI rijders ook meer uit je auto halen? Maak dan snel een afspraak met één van onze vestigingen of vraag meer informatie aan. Uiteraard is de 440 euro kostende tuning ook verkrijgbaar voor andere TSI modellen van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.

Gerelateerde berichten