Chiptuning voor Camper en Caravantrekker

GEPLAATST IN chiptuning

Nederland trekt er deze zomer weer massaal op uit. Van Zuid-Frankrijk tot Noorwegen en van Spanje tot Italië. Caravans en campers uit ons kikkerlandje kom je overal tegen. Duizenden kilometers worden gemaakt. Met temperaturen ver boven de 30 graden, een zware belading en steile hellingen is dat niet altijd even gemakkelijk voor je auto of camper.

 

Als caravanner of camperrijder heb je vast wel eens zo’n moment gehad waarop je graag wat extra trekkracht kon gebruiken. Het inhalen van een vrachtwagen duurde gevaarlijk lang of je had last van claxonnerende bumperklevers die zich op een bergpas irriteerde aan jouw klimmende auto-caravan of camper. Met een hoogwaardige optimalisatie van de motor kan je jezelf veel leed besparen.

 

Caravanners en camperrijders hebben vooral baat bij veel koppel in de lage toeren. Het voertuig in beweging zetten kost immers het meeste kracht. Bijkomend kan je met meer koppel onderin gemakkelijker inhalen en langer in een hogere versnelling blijven rijden.

 

Voor turbomotoren kunnen we met het aanpassen van het motormanagementsysteem goede resultaten bereiken. De inspuiting, turbodruk en gaspedaalrespons worden aangepast om meer rijcomfort te realiseren. Het koppel wordt verhoogd en de motor wordt efficiënter ingezet.

 

Met onze chiptuning kun je langer in een hogere versnelling blijven rijden, haal je gemakkelijker in en beklim je met minder moeite een bergpas. Doordat de motor minder toeren hoeft te draaien en het voertuig gemakkelijker vooruit komt, zal het verbruik dalen.

 

Het is goed om te weten dat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. We respecteren de capaciteit van de onderdelen en houden rekening met de transmissie en aandrijflijn. Door uitgebreide testen op onze testbank en in de praktijk kunnen we je een doorontwikkelde en betrouwbare chiptuning aanbieden.

 

We helpen bij ZIP duizenden klanten per jaar. Verspreid over meerdere internationale vestigingen worden dagelijks tuningen ontwikkeld en getest. Door intensief contact met de klant weten we wensen te verwezelijken. Grote kans dat we ook jouw reis een stuk plezieriger kunnen maken.

 

Wil jij dit jaar met een goed gevoel je vakantie beginnen? Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag meer informatie aan of neem contact met ons op. Geef even aan dat je een chiptuning wil, gericht op het trekken van een caravan. We helpen je graag.

Gerelateerde berichten