Chiptuning Volkswagen Passat CC 1.8 TFSI

GEPLAATST IN chiptuning

Een razendsnelle zakenman met stijl

In 2008 kwam Volkswagen met de Passat CC op de proppen. Deze luxe comfort coupe werd de variatie op de zakelijk ingestelde Volkswagen Passat. Het ontwerp werd door velen met grote vreugde onthaald. Het lijnenspel van deze auto klopt precies. Het geheel oogt sierlijk, elegant en minder strak en saai als de modellen die wij normaal van Volkswagen gewend zijn. 

 

Volkswagen heeft een breed spectrum aan motoren toegevoegd aan de keuzelijst bij het samenstellen va de Passat CC. Er zijn verschillende TDI’s verkrijgbaar en een heuse 3.2 liter V6. Vandaag testen wij  de 1.8 TFSI. Deze soepele viercilinder met turbo levert standaard 160 pk en 250 Nm. Wat ons in eerste instantie opvalt is hoe stil deze auto is. Bij lage en hoge snelheden is er praktisch geen geluid in de auto te horen. Alleen bij het optrekken hoor je de turbo lichtjes fluiten, maar dat is dan ook het enige. Qua vermogen heeft de Volkswagen niet te klagen. Met zijn 160 pk komt de auto goed van zijn plek. Ruimte voor verbetering is er echter wel.

 

Na een chiptuning van ZIPtuning levert de 1.8 TFSI een verpletterende 212 pk en 313 Nm.  Deze relatief grote vermogenswinst is in alle opzichten merkbaar. De toename in koppel maakt het meeste indruk. Bij het accelereren merk je dat je de beschikking hebt over 63 Nm koppel meer dan voorheen. De Passat CC 1.8 TFSI had al weinig moeite om mee te komen met het overige verkeer, maar nu bevindt hij zich in een hele andere klasse.

 

Persoonlijk zijn wij grote fans van zowel de Volkswagen Passat CC, als de 1.8 TFSI waardoor hij wordt aangedreven. De viercilinder is bijzonder krachtig en uitermate geschikt voor chiptuning. De auto zelf bevestigt voor ons dat Volkswagen niet alleen goed is in het maken van leasetoppers maar dat ook deftige coupés zoals deze gewoon van de tekentafel afrollen.

 

Ben jij ook in het bezit van een Volkswagen Passat CC en ben je ook op zoek naar meer vermogen? Neem dan contact op met ZIPtuning en ontdek wat wij te bieden hebben voor jouw auto.

Gerelateerde berichten