Chiptuning Volkswagen Caddy 1.6 TDI 75 pk

GEPLAATST IN chiptuning

De Volkswagen Caddy is één van Nederlands meest voorkomende bestelauto’s. Talloze schilders, stukadoors en aannemers maken gebruik van dit ijzersterke werkpaard van Volkswagen. Er zijn talloze varianten van de Caddy te koop en wij testen ditmaal de getunede 1.6 TDI versie met 75 pk.

 

De Volkswagen Caddy is niet de goedkoopste in zijn klasse. Kleed je deze auto een beetje aan dan ben je al snel een klein fortuin kwijt. Je “werkpaard” is dan wel voorzien van talloze luxe snufjes. Wat de juiste keuze is in het kiezen van de juiste bestelauto laten wij even in het midden. Voor iemand die de auto dagelijks als kantoor gebruikt zal de prijs in ieder geval een minder groot struikelblok vormen dan voor iemand die een goedkope auto voor erbij zoekt.

 

Aangezien er met de Caddy nogal eens gesjouwd moet worden, is het hebben van extra vermogen geen overbodige luxe. De versie die wij vandaag getest hebben levert af fabriek 75 pk en 225 Nm koppel. Dit is in principe voldoende, mits je niet de hele achterbak vol gereedschap hebt liggen. Na chiptuning beschikt de Volkswagen Caddy over een stevige 142 pk en 313 Nm. Het aantal pk’s is bijna verdubbeld en ook het koppel is flink gestegen. De vermogenswinst is zeer goed merkbaar. Het hoge koppel zorgt ervoor dat de auto moeiteloos in de toeren klimt en constant blijft versnellen.

 

Wij vroegen onze klant Jacob naar zijn ervaringen met de Volkswagen Caddy. Jacob zei het volgende: “Mijn Volkswagen Caddy is een hele fijne auto, het enige nadeel is het comfort. Hij is namelijk vrij stug geveerd. Na lange ritten met veel hobbelige wegen kan dit wel eens vervelend worden. Toen ik de auto ophaalde na het chippen wist ik niet wat ik meemaakte, de auto is uitzonderlijk krachtig. Naast de bijna verdubbelde hoeveelheid power is hij ook een stuk zuiniger geworden, mits je rechtervoet niet te zwaar is, haha.”

 

Ben jij ook in het bezit van een Volkswagen Caddy en ben je ook op zoek naar meer vermogen? Neem dan contact op met ZIPtuning en ontdek wat wij te bieden hebben voor jouw auto.

Gerelateerde berichten