Chiptuning Peugeot 308 1.6 THP 125 pk

GEPLAATST IN chiptuning

Een rigoureuze metamorfose voor de compacte middenklasser

Na een tegenvaller met het vorige model van Peugeots 308 heeft de Franse autofabrikant een nieuwe poging gewaagd. En met succes! Ten opzichte van het oude model heeft Peugeot de naam 308 behouden, maar de auto heeft een rigoureuze metamorfose gekregen. Is het de Fransmannen gelukt om van de 308 een sterke tegenstander van de Volkswagen Golf te maken?

 

De nieuwe 308 heeft flink zijn best gedaan om af te vallen. Met een huidig gewicht van 1.140 kilo is hij ruim 140 kilo lichten dan zijn voorganger, maar is in omvang nagenoeg hetzelfde gebleven. Dit resulteert in een prettige wegligging. Met de auto kun je lekker rustig rijden, maar hij leent zich ook goed om lekker door de bochten te scheuren. Daarnaast zorgt deze gewichtsreductie voor een lager brandstofverbruik en dat is te voelen in de portemonnee.

 

Fris en strak model

Ook het uiterlijk van de 308 is drastisch veranderd, met een fris en strak model als resultaat. Hiermee kan de auto zich goed meten met de andere compacte middenklassers van dit moment. De ouderwetse uitstraling heeft plaatsgemaakt voor een sportieve, snelle look. Dit is ook in het interieur doorgevoerd. De Peugeot i-cockpit heeft zijn intrede gedaan, waarin een 9,7 inch beeldscherm centraal staat. Het kleine en compacte stuur is even wennen, maar het totaalplaatje van het interieur maakt alles goed. 

 

50% meer koppel na tuning

De 125 pk sterke 1.6 THP benzinemotor met een koppel van 200 Nm weet de auto in 10,4 seconden van 0 naar 100 km/u te brengen. Wij doen hier nog een schepje bovenop. Omdat dit dezelfde motor is als de 150 pk versie, kan met een stage 1 chiptuning van ZIPtuning de Peugeot 308 naar 192 pk en maar liefst 303 Nm gaan! Dat is meer dan 50% meer koppel dan de originele afstelling en vergelijkbaar met een Peugeot RCZ.

 

Waardige tegenstander Volkswagen GolfChiptuning Peugeot 308 1.6 THP

De Peugeot 308 1.6 THP kan zich naar onze mening een goede tegenstander noemen van de Volkswagen Golf en past goed tussen de huidige compacte middenklassers. Met het nieuwe model heeft Peugeot in ieder geval zijn voorganger achter zich kunnen laten en de 308 een waardige naam kunnen geven. Met de chiptuning heb je daarnaast een oerdegelijke middenklasser die zeker te vergelijken is met een Volkswagen Golf.

 

Wil jij jouw Peugeot 308 1.6 THP 125 pk ook naar een hoger level brengen? Doe dan nu vrijblijvend een informatie aanvraag of maak een afspraak in een van onze vestigingen!

Gerelateerde berichten