Chiptuning Peugeot 107 1.0 68 pk

GEPLAATST IN chiptuning

Hij is er in 3-deurs en in 5-deurs variant, de kleine trots van Peugeot. Ze noemen hem de 107, hij wordt aangedreven door een 1.0 driecilinder en levert 68 pk. Deze kleine stadscruiser scoort goed bij jonge beginnende bestuurders die relatief goedkoop willen rijden. Ook doet hij het goed bij mensen die het nut inzien van een kleine zuinige auto die doet waar een auto voor gemaakt is, jou van A naar B brengen. 

 

Bij ZIPtuning weten we hoe we deze kleine Fransman een beetje kunnen kietelen. De vermogenswinst is met een toename van 10 pk en 15 Nm niet enorm, maar gecombineerd met zijn lage gewicht is deze toename absoluut te merken. De auto reageert sneller op het gas en geeft een zuiniger verbruik op dan voor onze tuning. Waar je voorheen even terug moest naar de vierde versnelling om gemakkelijk in te halen kun je nu gewoon in de vijfde versnelling blijven rijden.

 

Het design van de 107 is in onze ogen zeer geslaagd. Het is een sportief uitziende auto zonder opzichtig of schreeuwerig te zijn. Door zijn relatief lage aanschafprijs is deze 107 een succesnummer geworden, en terecht!

 

Gerelateerde berichten