Chiptuning Mercedes Benz C 250 CGI

GEPLAATST IN chiptuning

De Mercedes-Benz C 250 CGI heeft standaard 211 pk en een koppel van 350 Nm. Dat kan natuurlijk beter. Al geven we grif toe dat er niets lelijks te zeggen valt over zijn indrukwekkende acceleratie. In slechts 6,6 seconden van nul naar honderd. Er zijn niet veel wagens die dat evenaren. Maar natuurlijk kunnen onze tuningspecialisten de prestaties van deze Mercedes echt nog wel verbeteren! Check daarom onze video van de Mercedes-Benz op de testbank en bekijk het  fotomateriaal op Facebook

Volgens de fabrikant is soepelheid hét synoniem voor de C-Klasse. ‘Want het is puur rijplezier dat voelbaar wordt, zodra de motor start en het rijden begint’. Dat dankt hij niet alleen aan een ruime keuze aan motoren, maar vooral aan de vele actieve rijsystemen die zijn wendbaarheid voelbaar maken.

Superieure beweeglijkheid

Mercedes-Benz C 250 CGI Motor Tuning

Hoe goed een auto rijdt, kan uiteraard pas gezegd worden zodra je erin zit. Een aanrader! Probeer de C-Klasse zelf ook maar eens uit. Hij biedt bijzonder veel rijplezier met een innovatieve techniek die altijd voor het meest optimale rijcomfort zorgt.

Het standaard Agility-Control onderstel met selectief dempingssysteem levert wat dat betreft uitstekende prestaties. Het stelt de schokdempers afhankelijk van de rijsituatie harder of zachter in, volledig automatisch en voor elk wiel afzonderlijk. Heerlijk in de bochten, stevig, soepel en veilig.

Onze testwagen had het niet, maar voor wie nog meer soepelheid wenst, is het pakket Rijdynamiek met Sport-rijprogramma als optie beschikbaar, zo laat de fabrikant weten. Met een druk op een knop kun je dan tussen een bijzonder verfijnde en een sportieve chassisafstelling kiezen. In het Sport-rijprogramma verandert behalve de hardheid van de demping ook de karakteristiek van het gaspedaal, zodat de reacties van de motor directer voelbaar zijn. Ach, dat kunnen wij met chiptuning natuurlijk ook wel fixen…

Schakelen in een nieuwe dimensie

Het moet gezegd worden, de C-Klasse is rijplezier pur sang. Hiervoor tekenen vooral de op de specifieke motoren afgestemde versnellingsbakken. Automatische of handmatige versnellingsbak, sportief of ontspannen, de beide varianten zorgen voor een dynamische aandrijving en voor maximaal rijcomfort.

De automatische versnellingsbak 7G-Tronic Plus is wat ons betreft het summum van de transmissietechnologie van Mercedes-Benz. Het helpt de bestuurder wanneer hij bijzonder krachtig moet accelereren of wanneer hij de soepelheid van de nieuwe C-Klasse over het volledige bereik wil voelen. Zeven voorwaartse versnellingen maken steeds een optimaal toerental mogelijk en zorgen voor nauwelijks merkbare gangwissels.

Kan de Mercedes-Benz C 250 CGI dan niet beter en goedkoper? Uiteraard is dit mogelijk! ZIPtuning kan de wagen beduidend sneller, efficiënter en pittiger maken. Tenslotte zijn wij niet voor niets gespecialiseerd in tuning en hebben we ook deze Mercedes al herhaaldelijk mogen chiptunen. Daarom presenteren wij je graag met trots de resultaten!

Vanuit de fabriek heeft de Mercedes-Benz C 250 CGI 211 pk en een koppel van 350 Nm. In slechts 6,6 seconden spurt de wagen van nul naar honderd. Na chiptuning is er 41 pk bijgekomen en meten we 252 pk. Het koppel is met 53 Nm gestegen naar maar liefst 403 Nm. De topsnelheid voor tuning was 244 km/u en is nu naar schatting 270 km/u. De acceleratie is na tuning ongeveer 5.9 seconden geworden.

Bekijk ook onze video van de Mercedes-Benz C op de testbank en check het uitgebreide fotoverslag op Facebook. Voor meer video’s kan je natuurlijk terecht op ons YouTube kanaal: ZIPtuningTV.

Wil jij jouw Mercedes-Benz C ook helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen.

Gerelateerde berichten