Chiptuning Land Rover Freelander II 2.2 TD4

GEPLAATST IN chiptuning

De kleine krachtpatser van Land Rover

Ook Land Rover kan niet wegblijven in de strijd tussen de cross-overs tussen station- en terreinwagen, zeker niet nu dit type auto erg populair is. Met de Freelander II gaat Land Rover de strijd aan met de andere premium merken.

 

In de strijd tegen de andere premium merken blijven ze zeker niet achter. Geïnspireerd door de Range Rover in zowel in- als exterieur, doet deze auto al snel denken aan een echte terreinwagen. De Freelander II is alleen wel iets kleiner, wat resulteert in wat minder beenruimte voor de passagiers achterin. Maar door zijn hoogte biedt de Freelander II wel genoeg bagageruimte en met een totale lengte van 4,50 meter en breedte van 2 meter oogt hij ook niet klein.

 

Dat de Freelander II 2.2 TD4 motorisch niet onder hoeft te doen aan zijn grotere broers, is ook een feit. De standaard al krachtige, 150 pk versie van deze motor met 420 Nm koppel biedt nog genoeg ruimte voor verbreding van het vermogen. Na chiptuning van ZIPtuning levert deze motor maar liefst 192 pk en 483 Nm. Dat is zelfs nog iets meer dan een Range Rover Sport 2.7 TDV6!

 

De rijeigenschappen van de Freelander II zijn, ondanks zijn hoge koets, toch vrij goed. Dankzij de Roll Stability Control stuurt de auto goed, ook al is de Freelander II vrij groot. Op het asfalt rijdt de auto daarom goed en voelt aan als een hoog zittende stationwagen. De vierwielaandrijving laat hier echter niet veel van zich zien. Wanneer we ons op ander terrein bevinden komt deze wel naar voren. Door het Terrain Responsesysteem wordt de traction control van de auto geoptimaliseerd naar het desbetreffende terrein voor een perfecte rijervaring. En na chiptuning weet hij zich nog beter te verplaatsen.

 

Naast de 2.2 TD4 heeft Land Rover nog een aantal verschillende motoren beschikbaar gesteld voor de Freelander II. De 150 pk sterke 2.2 eD4, 190 pk sterke 2.2 SD4, drie verschillende 2.2 TD4 motoren met respectievelijk 150, 160 en 190 pk en een benzine variant, de 3.2 Si4, met 233 pk. Ook deze motoren zijn goed te tunen.

 

Ben jij in het bezit van een Land Rover Freelander II 2.2 TD4 en wil je jouw auto meer vermogen geven om de perfecte cross-over te krijgen? Neem dan nu contact op met ZIPtuning en kijk wat wij jouw auto kunnen bieden!

Gerelateerde berichten