Chiptuning Ford Mondeo 2.0 TDCi

GEPLAATST IN chiptuning

Een Ford Mondeo is een auto voor iedereen. De mondiaal leverbare zakenbolide beschikt over zeeën aan ruimte. Met de 2.0 TDCi is de Mondeo zowel geschikt voor een lange vakantierit als voor het dagelijkse woon-werk verkeer. Chiptuning voegt daar de mogelijkheid tot een sportieve rit aan toe.

 

Niet dat de Mondeo met 140 pk onder gemotoriseerd is, maar spannend zal het nooit worden. De tweeliter diesel is een motor die we ook bij Peugeot en Volvo onder de kap tegen komen. De zestienklepper is voorzien van een variabele turbo en levert daarmee 320 Nm koppel bij 1.750 rpm. Ford heeft gekozen voor een licht vliegwiel, waardoor de motor snel op het gas reageert en de motor soepel door de toeren loopt.

 

Met de ontwikkeling van chiptuning voor de 2.0 TDCi hadden we als doel meer rijplezier te bieden. Daar zijn we zeker in geslaagd. Een proces van testen en bijschaven heeft ons tot een gebalanceerde afstelling gebracht. De souplesse die de getunede TDCi levert is bijna gelijk aan die van een zescilinder. Met 177 pk en 403 Nm geldt dat ook voor de prestaties. In 8,5 seconden zit je op de honderd, om vervolgens door te gaan tot 225 km/h. De Mondeo is een echte allrounder geworden.

Berijders zijn positief verrast. Frank valt het op dat zijn automaat na de behandeling soepeler schakelt. Geen toeval, de automatische transmissie wordt bij ZIP altijd kosteloos meegenomen in de tuning. Remco vindt zijn Mondeo veel levendiger aanvoelen en het verbruik merkbaar lager. Meneer Roks heeft inmiddels 130.000 km met de tuning gereden en vind het resultaat nog steeds ‘verbluffend’. Missie geslaagd!

Gerelateerde berichten