Chiptuning BMW M3

GEPLAATST IN chiptuning

De BMW M3 is al jaren een icoon in de autowereld. Voor velen is deze auto de ultieme jongensdroom. Bijna iedere jongen met een liefde voor auto’s heeft de M3 wel in zijn top drie van meest begerenswaardige modellen staan. De auto is snel maar wordt meer geprezen om zijn circuit kwaliteiten. De M3 heeft al talloze races gewonnen en prijzen in de wacht gesleept.

 

Voor dagelijks gebruik is een minder stijf chassis beter geschikt. Bij rustig rijgedrag merk je dat de auto lichtelijk hobbelt en te stijf geveerd is. Maar voor de weekenden en trackdays is dit de auto waar je mee wilt rijden. 

 

De E90/92/93 types zijn uitgevoerd met een 4.0 liter V8 die standaard 420 pk en  400 Nm koppel levert. Dit type M3 zal zeer waarschijnlijk de enige M3 ooit zijn met een V8 motor. Er wordt flink gedownsized bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s. Het nieuwe type M3 is weer voorzien van een 6-cilinder, echter zijn hier wel twee flinke turbo’s opgeschroefd. Het V8 blok wat in het huidige model ligt levert veel vermogen, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.  Het chippen van de M3 levert een vermogenswinst van 20 pk en 30 Nm op. Vooral de trekkracht van het toch al niet trage beestje gaat er goed op vooruit. Wanneer het gaspedaal gevloerd wordt merk je duidelijk dat de M3 flink wat sneller van ze plek komt als voorheen. Door de chiptuning reageert de topper uit de 3-serie ook flink wat sneller op het gaspedaal als voorheen.

 

De reactie van een klant die zijn M3 door ons liet aanpakken luidde als volgt: “Het gewonnen vermogen en koppel is de kers op de taart. De auto was al snel maar heeft nu zowel in de lage als hoge toerentallen net  een beetje extra vermogen.”

 

Bent u in het bezit van een BMW 3-serie die de felbegeerde M badge draagt, en bent u ook op zoek naar net iets meer vermogen dan de M3 van de buurman. Neem dan contact op met ZIPtuning en ontdek wat wij te bieden hebben voor uw auto.

Gerelateerde berichten