Chiptunen Audi RS3

GEPLAATST IN chiptuning

De snelste A3 van Audi, heet RS3 en is Razend Snel! Om de RS3 niet in het vaarwater te laten komen van de RS4 heeft het merk van de vier cirkels het vermogen vastgesteld op 340 pk en 450 Nm. Bij ZIPtuning kunnen we de RS3 weer richting dat vaarwater van de RS4 sturen. Dat doen we met een uitlaatsysteem en optimalisatie van het motormanagement.

 

De direct ingespoten 2.5 TFSI in de RS3 is gemaakt van lichtgewicht ‘Vermicular Graphite’ gietijzer. Een zeer sterk materiaal op basis van carbonfiber. Dit resulteert in een licht motorgewicht van 183 kg wat de handling ten goede komt. De 2.5 liter turbomotor met motorcode CEPA is ook terug te vinden in de Audi TT RS. De vijfcilinder produceert een typische roffel en geeft van 5.400 tpm tot 6.700 tpm zijn maximaal vermogen af van 340 pk. De trekkracht van 450 Nm is al beschikbaar vanaf 1.600 tpm.

 

Na weken van ontwikkeling en testen zijn onze ingenieurs erin geslaagd de RS3 met succes te chiptunen. Met alleen het optimaliseren van het motormanagementsysteem komt de RS uit op 400 pk en 600 Nm. Als we daar een uitlaatsysteem van Milltek aan toevoegen mag je 420 pk en 640 Nm onder het meest rechtse pedaal verwachten en daarnaast genieten van een nog mooiere vijfcilinder sound.

 

De accelaratie van 50 naar 120 zal twee seconden minder lang duren, hetzelfde geldt voor de 90 naar 120 sprint!

 

Door de Quattro-aandrijving zullen de extra paarden op de juiste manier de weg bereiken, waardoor het verschil duidelijk voelbaar zal zijn. De RS3 van ZIPtuning levert krachten die resulteren in prestaties die het een gemiddelde Ferrari aardig lastig kunnen maken! Nu alleen nog het typeplaatje eraf en je bent helemaal de man op de Duitse autobahn…

 

Gerelateerde berichten