Chip Tuning Volvo T4

GEPLAATST IN chiptuning

De ZIP ingenieurs zijn er een lange tijd mee bezig geweest. Maar het resultaat mag er zijn. We introduceren de tuning voor Volvo’s T4 motoren.

 

De T4 motor van Volvo is al even op de markt. Het blok is afkomstig van Ford en gaat daar als 1.6 EcoBoost door het leven. Met 180 pk wordt de 4-in-lijn bij de Zweden geleverd in de S60, V60, V70, S80 en de nieuwe V40.

 

De technische afdeling van ZIPtuning is al enige tijd bezig om een hoogwaardige tuning te ontwikkelen voor het blok. Door geavanceerde beveilingsmethoden en onze hoge eisen was het tunen van de T4 tot voor kort niet mogelijk.

 

Gelukkig is de tijd nu rijp en is er na uitgebreid testen en tweaken een afstelling gemaakt die ons en hoogstwaarschijnlijk ook jou erg blij maakt.

 

Het standaard Volvo blok levert een vermogen van 180 pk en 240 Nm. En dat rijdt prima. Maar daar nemen we geen genoegen mee. Wie ooit in een T5 heeft gereden weet namelijk dat Volvo meer kan. Met de motoroptimalisatie van ZIP komen we daar heel dicht bij in de buurt.

 

205 pk en 300 Nm zijn waarden die je niet associeert met een 1.6. Toch weet de T4 heel goed raad met de krachten. Onze afstelling combineert duurzaamheid met een laag verbruik en een hoog vermogen. Een tuning voor dagelijks gebruik dus.

 

Wie wegrijdt in een Volvo T4 van ZIP voelt het meteen. Een motor die bij de les is en zowel comfortabel als sportief te rijden is. De acceleratie bij onze test Volvo is met een seconde afgenomen en de topsnelheid met ruim 15 km/h verhoogd. Een hoogwaardig product dat door ZIP net een stukje verder is doorontwikkeld. En dat merk je, het tovert een glimlach op ieders gezicht.

 

Maak dus gauw een afspraak bij een ZIPtuning vestiging en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen. Uiteraard kunnen we ook andere motoren voorzien van een hoogwaardige afstelling.

Gerelateerde berichten