Chip Tuning BMW 520d EDE vs 525d

GEPLAATST IN chiptuning

Een BMW 5-serie is al geen goedkope auto, wil je er nog wat opties bij en een dikkere motor dan stijgt de prijs alleen maar meer. Leaserijders houden hun bijtelling liever zo laag mogelijk, maar willen niet inleveren op luxe en motorisering. ZIPtuning heeft speciaal voor deze doelgroep een performance upgrade ontwikkeld die je veel voordeel kan opleveren.

 

Stel je bent van plan een BMW 525d te bestellen. Met een vanaf prijs van 56.200 euro, bijna het maximum van je leasebudget… Eigenlijk wil je niet inleveren op opties maar een stap terug doen in motorisering is ook niet alles. Ons advies is om een 520d EDE te bestellen, want die is 6.700 euro goedkoper dan de 525d. Vervolgens kom je na aflevering direct naar ZIPtuning toe. De 520d EDE heeft in de basis hetzelfde motorblok als de 525d, een van de weinige verschillen is de turbo. De 525d beschikt over een klein en groot exemplaar, terwijl de 520d over een enkel exemplaar beschikt. Wij stellen de 520d EDE af op 218 pk en 450 Nm, waar 184 pk en 380 Nm standaard zijn. Exact dezelfde waarde als de 525d, alleen tegen een veel beter passende prijs. Minus de tuningskosten van 1.075 euro komt het voordeel voor jou uit op 5.625 euro!

 

Voor dat geld kan je heel leuk shoppen in de optielijst van BMW. Een set leuken velgen of full map navigatie zijn nu plots wel mogelijk zonder in te leveren op vermogen en trekkracht. Een groot voordeel is dat de tuning zo is ontwikkeld dat deze door dealer en importeur dermate van diagnoseapparatuur niet te herkennen of te verwijderen is.

 

Gerelateerde berichten