Chip Tuning BMW 328i

GEPLAATST IN chiptuning

In de wereld van downsizing en milieuvriendelijkheid doet BMW fanatiek mee. Om de BMW-freaks niet teleur te stellen, heeft BMW met het Efficiënt Dynamics programma een unieke visie op deze trends. Een BMW wordt alleen zuiniger gemaakt wanneer er tegelijkertijd ook meer performance ontstaan. De 328i (F30) met N20B20 motor is hier een uitstekend voorbeeld van.

 

De twee liter grote benzinemotor is voorzien van allerlei technieken die zorgen voor een hoger rendement. Eén van de belangrijkste onderdelen die dat voor zijn rekening neemt is de twin-scroll turbo. Waar vroeger een kleine en grote turbo nodig waren voor een gelijke vermogensopbouw, is met de twin-scroll techniek nog maar één turbo nodig. De 4-in-lijn motor perst uit de vier cilinders van een halve liter een vermogen van 245 pk. Het maximum koppel van 350 Nm is beschikbaar over een breed toerengebied (1.250 – 4.800 rpm).

 

Bij ZIPtuning gaan we graag een stapje verder en zijn dan ook trots te melden dat we de 328i kunnen voorzien van nog meer vermogen. De Duitser wordt door ons naar 290 pk gebracht en laat voortaan 420 Newtonmeters los op de achterwielen. Het verbruik neemt daarbij af, zodat onze ‘dreier’ nóg beter aan het Efficiënt Dynamics idee voldoet.

Gerelateerde berichten