Chip Tuning BMW 116i

GEPLAATST IN chiptuning

Als BMW rijder wil je dynamiek en sportiviteit ervaren in je auto maar niet inleveren op comfort. De BMW-mannen hebben deze missie in de nieuwste generatie 1 serie perfect waargemaakt. Genoeg vermogen is een pre om daar optimaal van te genieten.

 

De 1-serie levert als 116i (F20) met N13B16 motor een vermogen van 136 pk, en dat is naar onze ervaring net niet genoeg om optimaal te genieten van het onderstel en de rijkwaliteiten van de Beemer.

 

Wie de 1.598 cc grote twin-scroll turbo motor laat chiptunen, zal merken dat de prestaties beduidend verbeteren. De N13 motor van de 116i zal bij ZIPtuning zelfs net iets meer power krijgen dan een 118i. Dit komt uit op ca. 164 pk en 264 Nm koppel. Hiermee verloopt de tussensprint van 80 naar 180 km/h maar liefst 7 seconden sneller dan standaard het geval zou zijn. Het verbruik neemt af met ongeveer 0,3 liter per 100 km. Een perfecte afstemming om volop te kunnen genieten van de potentie van de BMW. De motor, voorzien van VANOS en Valvetronic zal door onze Power Kit chiptuning dezelfde –of zelfs lagere- verbruiks en CO2 resultaten blijven neerzetten in de ECE cyclus. Je auto blijft voldoen aan alle eisen en normen die gelden.

Gerelateerde berichten