Brullende kracht BMW X5 40e ontketend door ZIPtuning

GEPLAATST IN chiptuning

Sterke karakters springen er altijd uit. Zo ook de BMW X5 40e. Met zijn dynamische, stoere proporties is deze derde generatie direct herkenbaar als lid van de BMW X-familie. En met zijn 313 paardenkrachten en een koppel van 450 Nm, mag dit paradepaardje er natuurlijk ook best zijn. Toch is dit vermogen voor veel eigenaren niet genoeg. Vandaar dat wij, als eerste tuner, de BMW X5 40e softwarematig onder handen hebben genomen. Met brullend resultaat!

De BMW X5 springt er direct uit. Nieuwe designkenmerken benadrukken zijn daadkrachtige uitstraling en ongekende veelzijdigheid. Ook in het hoogwaardige interieur geniet je als bestuurder met volle teugen van iedere kilometer die je rijdt.

Nadruk op stroomlijning

Een belangrijk designeigenschap is de nadruk op een goede stroomlijn. Vorm en functie gaan harmonieus samen in de aerodynamische elementen aan de voor- en achterzijde en de flanken. Grote luchtinlaten, de Air Curtains in de voorbumper en de nieuw ontwikkelde Air Breather in beide voorspatborden versterken het sportieve karakter en reduceren tegelijkertijd het verbruik en de emissie van de BMW X5.

Ook aan de achterzijde is de aerodynamische vorm herkenbaar. De Aeroblades op de D-stijlen verbeteren de luchtstroming en maken de BMW X5 optisch breder. Grille en koplampen zijn met elkaar verbonden, zodat zij optisch één geheel vormen en de grote spoorbreedte van de auto benadrukken. Dankzij de korte afstand van de A-stijlen tot aan de vooras schuift het visuele zwaartepunt naar voren.

BMW X5 40e ChiptuningElegant interieur

Terwijl de buitenkant van de BMW X5 uitblinkt door zijn indrukwekkende uitstraling, wordt het interieur gekenmerkt door elegantie. Wie in de BMW X5 plaatsneemt, ziet meteen dat de details het totaalbeeld bepalen. Zorgvuldig geselecteerde materialen zijn uitmuntend verwerkt in het ruime en luxueuze interieur. Fraaie ledersoorten passen in dit elegante decor en de individuele keuzemogelijkheden van de optionele ambianceverlichting voegen exclusiviteit toe. Dankzij de verhoogde zitpositie heb je een goed zicht op de weg en op de topklasse interieurafwerking.

BMW X5 40e plug-in hybride

De BMW X5 40e biedt maximaal rijplezier, gekoppeld aan de hoogst haalbare efficiency. De vloeistofgekoelde elektromotor van de plug-in hybride 40e is tweeledig. Enerzijds kan hij met een enorm hoog rendement tot 96,5 procent de volledig emissievrije aandrijving van de auto verzorgen of de verbrandingsmotor ondersteunen. Anderzijds fungeert hij afhankelijk van de bedrijfssituatie als generator en wekt hij elektrische energie op die wordt opgeslagen in de hoogspanningsaccu. De elektromotor genereert 95 pk en levert vanaf de eerste omwenteling tot 2.700 t/min een maximaal koppel van 250 Nm. Voor een mogelijke actieradius tot 30 km is de topsnelheid bij puur elektrisch rijden begrensd op 120 km/u.

“Maximaal rijplezier, gekoppeld aan de hoogst haalbare efficiency”

Transmissie BMW X5

De 8-traps Steptronic transmissie in de BMW X5 zet maatstaven qua dynamiek en efficiency en vormt een centraal onderdeel van het technologiepakket BMW EfficientDynamics. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen maakt een optimale krachtontplooiing bij alle snelheden mogelijk. Dat zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, terwijl je kunt genieten van nog meer sportiviteit. Vooral bij hogere snelheden wordt het toerental dankzij de extra versnellingen gereduceerd, wat resulteert in een lager verbruik en minder motorgeluid. De koppelomvormer draagt daaraan bij, zelfs wanneer je zelf schakelt via de elektronische transmissiehendel. In combinatie met minimale toerentalsprongen en een zeer nauwkeurige afstemming van de transmissie zorgt deze voor een bijzonder hoog schakelcomfort en duidelijk minder rijgeluiden.

BMW X5 40e Chiptuning

Softwarematige tuning BMW X5 40e

Standaard heeft de BMW X5 40e die wij onder handen mochten nemen al 313 paardenkrachten en een koppel van 450 Nm. Maar het kan natuurlijk beter. Want als de experts van ZIPtuning er klaar mee zijn, is ook je huidige uitvoering ineens onhoudbaar! De oorspronkelijke 313 paardenkrachten zijn dan ineens 360 pk geworden en het koppel is verhoogd van 450 Nm naar 553 Nm. De topsnelheid, oorspronkelijk 210 km/u, ligt na chiptuning rond de 225 km/u. De acceleratie die met 6,8 seconden al razendsnel is, ligt nu rond de 6 seconden.

Wil jij jouw BMW X5 40e ook helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten