BMW M4 gaat helemaal los

GEPLAATST IN chiptuning

De verwachtingen zijn hooggespannen. De BMW M4 maakt ook in de praktijk het onmogelijke waar. De wagen is onder andere uitgerust met de geheel nieuwe 431 pk sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. Het BMW icoon beschikt daarmee over fantastische rijeigenschappen. Helemaal wanneer deze getuned wordt. Want echt, het kan altijd beter dan wat de fabrikant je standaard biedt…

BMW is zelf – terecht – lyrisch over de BMW M4 en vertelt in de aanbiedingsbrochure: ‘Topprestaties! De BMW M4 zet de traditie van de M modellen voort en verenigt een krachtige, sportieve look met opzienbarend design.’ Vriend en vijand zijn het er dan ook over eens, dit is een icoon onder de sportwagens. Het langgerekte silhouet en de atletische belijning versterken de krachtige uitstraling en dynamiek van deze bolide. Ook het interieur sluit hier naadloos op aan. BMW: ‘Doordat elk detail is afgestemd op de bestuurder, overtuigt de cockpit met optimale controle en compromisloos autosportkarakter.’

“Tuning BMW M4 overtreft alles!”

BMW M4 ECU Tuning

M4 ademt sportiviteit

De weerspiegeling van de tomeloze energie van de BMW M4 vind je overal in de ‘looks and feel’ van deze wagen terug. Neem de opvallende luchtinlaten aan de voorzijde. Die maken meteen duidelijk met wat voor gigantisch luchtvolume de M motor tijdens zijn topprestaties moet worden gekoeld. Alles oogt pure sportiviteit. Verder zorgen de Air Curtain en Air Breather voor de aerodynamische puntjes op de i, waar de M nierengrille met dubbele spijlen, de typerende M kieuwen en buitenspiegels en de M dubbele eindpijpen de BMW M4 oogstrelend dynamisch maken. Aan de achterzijde zorgen vier afgeschuinde uitlaateindpijpen voor een unieke sound. Het is duidelijk, de BMW M4 staat voor topprestaties. Niet alleen technologisch, ook in design. Maar vooral: op de weg, waar we het liefst vertoeven.

BMW M4 F82 ChiptuningBMW TwinPower Turbo technologie

De kern van de BMW M4 is de geheel nieuw ontwikkelde M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. Deze verenigt een hoogtoerig karakter met een maximum toerental van 7.300/min, en superieure kracht met een koppel van maximaal 550 Nm. In slechts 4,3 seconden accelereer je met deze 431 pk sterke M motor van 0 tot 100 km/u.

Bi-turbo, directe inspuiting en een voor de M modellen kenmerkende fijne afstemming zorgen ervoor dat de motor al bij het geringste aantikken van het gaspedaal direct reageert met enthousiaste stuwkracht en fascinerende trekkracht. Dankzij een circuitwaardig koelingconcept en een extra oliecarterafdekking en oliezuigpomp is deze M motor voorbereid op elke uitdaging.

Tot in het hoogste toerentalbereik blijft de trekkracht steeds fijn doseerbaar. Aangepaste autosporttechnologieën zoals het actieve M sperdifferentieel brengen de kracht van de M motor rechtstreeks over op de weg en zorgen er in elke situatie voor dat de BMW M4 veilig en maximaal controleerbaar blijft.

Tuning BMW M4 overtreft alles

Zeker, dat klinkt allemaal prachtig, maar het kan allemaal nog mooier, beter en efficiënter met de BMW M4. Door een chiptuning die de experts van ZIPtuning kunnen uitvoeren. Vanzelfsprekend blijven alle eerdere kenmerken behouden, of, eigenlijk moeten we zeggen: die worden nog eens extra versterkt. Zo brengen we met een stage 1 tuning, softwarematige aanpassing van de ECU, het aantal paardenkrachten van 431 naar een respectabel aantal van 502. En het oorspronkelijke aantal Newtonmeters (550 Nm) brengen we omhoog naar 653 Nm. Dat zijn veranderingen die er toe doen en die je als coureur ook daadwerkelijk merkt. Dit is Rijden met een hoofdletter; Genieten met een grote G!

Nieuwsgierig naar wat wij voor de prestaties van jouw wagen kunnen doen? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal en de dynosheets onze FacebookpaginaInstagram en YouTube.

Gerelateerde berichten