BMW 118i F20

GEPLAATST IN chiptuning

BMW heeft al jaren een hatchback, de 1-serie. Het model is vanaf het begin een succes geweest voor het merk.  De  1-serie is het instapmodel van BMW. Hij is er in verschillende uitvoeringen waaronder een cabrio, een coupe en een M uitvoering. De auto die wij vandaag beschrijven is de 118i. Deze hatchback positioneert zichzelf tussen de Audi A3, Mercedes A-klasse, de Volvo C30 en de Volkswagen Golf.

 

De 118i levert standaard 170 pk en 250 Nm. Na de krachtkuur van ZIPtuning beschikt de hatchback over 195 pk en 310 Nm. Vooral de toename in koppel is duidelijk merkbaar. De relatief lichte 1-serie heeft zonder tuning al weinig moeite met optrekken en inhalen op de snelweg, maar door de hoge toename in koppel zijn de inhaalacties op de snelweg een pretje geworden. Chiptuning is een waardige toevoeging voor deze 1-serie.

 

De nieuwe 1-serie rijdt standaard goed, maar na tuning is het een auto van hele andere klasse. De kleine 1-serie vertaalt het rijgevoel waar BMW om bekend staat. Mede door de achterwielaandrijving is elke bocht een feest. Er is constant communicatie tussen het stuur en de weg, zo voel je als bestuurder haarfijn aan wat er gebeurd. De tuning is een waardige toevoeging aan een auto die van zichzelf al bijzonder goed is.

 

In vergelijking met zijn concurrenten is de 118i niet het goedkoopste model. Zeker wanneer je de auto voorziet van de nodige opties hangt er een stevig prijskaartje aan de auto. Toch zal dit voor trouwe BMW klanten geen groot struikelblok zijn. De achterwielaandrijving in combinatie met de messcherpe besturing maken deze auto voor velen de ultieme hatchback.

Gerelateerde berichten