Abarth 500 1.4 Tjet met tuning van 135 naar 177 paardenkrachten

GEPLAATST IN chiptuning

Ook legendes gaan met hun tijd mee. Zoals de Fiat 500, de Italiaanse autolegende bij uitstek, die nu niet meer alleen leuk en hip is, maar ook verleidelijk en stoer. Met 135 pk en een koppel van 206 Nm beschikt het kleine opdondertje bovendien over lekker veel kracht en pit maar het kan nog beter. Door, zoals een klant van onze Vlaamse vestiging verkoos, niet gewoon voor een ‘stage 1’ chiptuning te gaan. Zo koos hij voor een Ragazzon uitlaatsysteem, een BMC filter en een ‘stage 2’ afstelling op de bank plus datalogging. Het resultaat: 177 pk en 306 Nm. Grrrr!

Het vrolijke gezicht van de 500 heeft sinds kort zeer ondeugende trekjes gekregen. Zijn nieuwe front oogt brutaler dankzij de nieuwe profileringen, de dubbele horizontale sierstrip en de voorbumper met driedimensionale grille. De nieuwe poly-elliptische koplampen lijken je uitdagend aan te kijken en in het donker zelfs een knipoog te geven. De nieuwe cirkelvormige led-dagrijlichten geïnspireerd op de ‘0’ in het 500-logo maken hem al van veraf herkenbaar nog mooier, nog kordater, nog meer 500.

Abarth 500 1.4 Tjet 135 pk BMCExtra klasse

Het karakteristieke profiel van de 500 is onveranderd, maar heeft wel een vleugje extra klasse gekregen in de vorm van twee nieuwe typen lichtmetalen velgen: hoogglans zilver van 15 inch en geslepen matzwart van 16 inch. Twee nieuwe carrosseriekleuren laten het nieuwe, uiterst stijlvolle design van de 500 optimaal tot zijn recht komen. De Abarth 500 is onder andere verkrijgbaar in de hippe en zonnige rode pastellak Rosso Corallo en in de verfijnde en exclusieve metaallak Bordeaux Opera.

Karakter uit zich in de details, zoals de nieuwe verchroomde sierstrip op de achterbumper, waarin het mistachterlicht en achteruitrijlicht zijn opgenomen. Of de nieuwe achterlichtunits die een omlijsting op de carrosserie vormen waarin de achterlichten, remlichten en richtingaanwijzers zijn geïntegreerd. Een unieke en gedurfde oplossing die laat zien hoe de 500 zich steeds weer weet te vernieuwen zonder zijn oorspronkelijke karakter te verliezen. Ja, dit is de tijdloze charme, maar dan wel met een heerlijke knipoog.

Trendy

Aan boord van de 500 staat alles in het teken van het rijplezier. Daarom is hij verkrijgbaar met het geavanceerde Uconnect-infotainmentsysteem waarin alle audio- telefonie- en eventueel ook navigatievoorzieningen zijn samengebracht. Alle functies van dit intuïtieve systeem kunnen veilig en gemakkelijk handsfree, met de bedieningsknoppen op het stuurwiel, of via het touchscreen worden bediend.

Via my:Car heb je alle informatie over je 500 ook beschikbaar op de smartphone. Zo kun je op afstand nagaan of je moet tanken, of het tijd is voor een beurt en zelfs waar je hem hebt geparkeerd!

“Legende die pas echt legendarisch te noemen is”

Abarth 500 1.4 Tjet 135 pk Dynosheet

Tuning

In originele staat, vanuit de fabriek, heeft de Abarth 500 al een imposante 135 pk en een koppel van 206 Nm. In 7,9 seconden sprint de wagen van nul naar honderd. Na chiptuning komt er bij een stage 1 tuning 20 pk bij en komt het totaal aan paardenkrachten op 155. Het koppel is met 67 Nm gegroeid naar maar liefst 273 Nm.

Echter, als we er een stage 2 tuning van maken, dan gaat de upgrade nog een stukje verder. Het pakket omvat een Ragazzon uitlaatsysteem, een BMC Filter en een Stage 2 afstelling op de bank, inclusief datalogging voor € 2.900,- inclusief BTW en arbeid.

Het resultaat? 135 pk werd 177 pk en het oorspronkelijke koppel van 206 werd 100 meer en tikte op de testbank de 306 Nm aan. En ja, daarmee heb je een legende die pas echt legendarisch te noemen is, want reken maar dat deze ondeugende ‘opdonder’ nu wil blazen!

Wil jij jouw Abarth 500 ook helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten