VOLKSWAGEN ATLAS TUNING – 2.0 TSI VERSLAAT DE 3.6 VR6

GEPLAATST IN nieuws

Volkswagen Atlas tuning zorgt ervoor dat u méér kunt halen uit uw voertuig. We hebben het dan niet alleen over meer pk’s en koppel, maar ook over meer rijplezier. Chiptuning maakt een veel aangenamere auto van uw Volkswagen. Wij hebben een Volkswagen Atlas getuned en delen graag de resultaten met u.

De nieuwste Volkswagen SUV

De Atlas is de nieuwste SUV van Volkswagen en is ontwikkeld om de Amerikaanse markt te veroveren. Het model wordt geleverd met twee motoren – een I4 turbo en een 3.6 VR6. De kleinere variant is duidelijk bedoeld als de instapversie, maar Volkswagen Atlas chiptuning door ZIPtuning maakt het model merkbaar krachtiger, terwijl alle voordelen van de kleine SUV behouden blijven.

De Atlas heeft een aantal moderne, geavanceerde functies die zijn ontworpen om klanten te verwennen die gewend zijn aan luxe SUV’s. De motoren zijn uitgerust met een heerlijk soepele Tiptronic met 8 snelheden, een verbluffende digitale cockpit, veel binnenruimte, veel bruikbaarheid en de nieuwste veiligheidsvoorzieningen.

De twee motoropties van de Volkswagen Atlas

De motoropties omvatten een 2.0 turbocompressor met 238 pk en 350 Nm koppel en een 3.6 VR6 met 280 pk en 361 Nm koppel. Het is duidelijk de bedoeling dat dit de meest wenselijke optie is, maar het feit dat de 2.0 TSI veel moderner is, en ook turbocharged biedt, zorgt voor veel ruimte voor verbeteringen met de tuning van de Volkswagen Atlas. Bovendien produceert het model het hoogste koppel dat veel lager is dan de V6, waardoor het veel meer bruikbaar is in de dagelijkse rijomstandigheden.

We hebben onlangs de verbeteringen in de Atlas van een klant getest en de resultaten zijn verbluffend. Op basis van speciale wensen van de klant, die de mogelijkheden voor chiptuning beperkten om een ​​aanzienlijk lager verbruik te garanderen, slaagden we er nog steeds in 291 pk en 422 Nm koppel uit de 2.0 TSI-motor te halen. Als de klant alle stroom van de motor wilde afnemen, zijn we ervan overtuigd dat we hem meer dan 300 pk en ongeveer 450 Nm koppel hadden kunnen leveren.

2.0 TSI Volkswagen Atlas chiptuning

De 2.0 TSI in de VW Atlas maakt gebruik van geforceerde inductie, wat ons in staat stelt om onze magie op de motor te werken en het extra vermogen en koppel te extraheren zonder enige hardware-aanpassingen. U krijgt voorraadonderdelen, volledige veiligheid en veel meer kracht. Perfect, toch?

De verbeteringen beginnen met een toename van de turbodruk. Dit is een softwareaanpassing die ertoe leidt dat er meer lucht naar de motor wordt gestuurd. Als u bekend bent met hoe interne verbrandingsmotoren werken, dan weet u dat dit ook betekent dat we meer brandstof moeten toevoegen om de lucht / brandstofverhouding op stoichiometrisch niveau te houden. Dit biedt meer vermogen, maar ook een soepelere werking van de motor en een betere verbranding.

Heel belangrijk is dat te ver gaan met deze twee stappen zeer nadelig kan zijn voor de motor, dus onze test- en datalogging met behulp van eersteklas apparatuur spelen een essentiële rol bij het afstemmen van de 2.0 TSI Volkswagen Atlas.

Een snellere reactie van de auto

De volgende stap telt niet veel pk’s op, maar het verhoogt het rijgevoel enorm. Het is een vooruitgang in de timing van de ontsteking, die beter gebruik maakt van de nieuw verworven kracht en ervoor zorgt dat de auto sneller reageert op het indrukken van het pedaal. Gecombineerd met de extra boost maakt dit het besturen van de 2.0 TSI-Atlas veel interessanter.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat testen een belangrijke rol speelt bij het afstemmen van ontstekingstiming. Overschrijding van veilige grenzen en te veel ontsteking bevorderen kunnen ernstige schade aan de motor veroorzaken. Gedetailleerde tests, veel ervaring en kennis, de beste apparatuur en liefde voor de industrie stellen ons in staat om grenzen duidelijk te definiëren, deze zo dicht mogelijk te benaderen, ongeëvenaarde prestaties te leveren – maar nooit te overschrijden – en de veiligheid en betrouwbaarheid van uw voertuig te waarborgen.

Al deze aanpassingen resulteren in de genoemde 291 pk en 422 Nm koppel die, nogmaals, zelfs nog hoger kan gaan, voorbij 300 pk en 450 Nm.

Volkswagen Atlas Origineel vs getuned

De 2.0 TSI blijft wat achter

De 2.0 TSI valt een beetje achter een aantal van zijn concurrenten. De 2.3 in de Ford Explorer heeft bijvoorbeeld 280 pk. Echter, na tuning van Volkswagen Atlas, uitgevoerd door de deskundige ingenieurs van ZIPtuning, wordt de V6 in feite overbodig. De Volkswagen Atlas weer de 2.3 Explorer voorbij te gaan.

We hebben onlangs een aantal van de nieuwste Volkswagen voertuigen en motoren getuned, waaronder de Arteon met de 2.0 TSI, die we ook gemakkelijk ver voorbij de V6-versie hebben geduwd, tot een gigantische 354 pk en 466 Nm koppel, of de 1,5 TSI T-Roc, waarvan de eigenaar nu geniet van 182 pk en 302 Nm.

Naast Volkswagen, chiptunen we ook tal van andere voertuigen ​​van bijna elke fabrikant ter wereld. Als u een eigenaar bent die meer kracht wilt, is ZIPtuning hier voor u. U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw specifieke voertuig.

Chiptuning Volkswagen Atlas 2.0 I4

Gerelateerde berichten