Tuning van nog meer Porsches en Ford Rangers mogelijk

GEPLAATST IN news

De experts van ZIPtuning hebben de ECU’s van opnieuw een aantal Porsches ‘gekraakt’. Hierdoor kunnen we nu ook de allernieuwste benzine modellen chiptunen. Ook enkele modellen van de Ford Ranger kunnen we softwarematig optimaliseren voor een nog betere performance. Maar naast de Porsche Macan, de Porsche Cayenne 958 en de Ford Ranger, kun je bij ZIPtuning natuurlijk ook voor diverse andere modellen chiptuning laten plaatsvinden.

Chiptuning zorgt voor beduidend betere prestaties van de motor. Zo zijn verbeterde prestaties van meer dan 25% doorgaans gemakkelijk haalbaar. Door de software van de in de wagens aanwezige motormanagementsystemen (ECU’s) te optimaliseren, kunnen de motoren nog betere prestaties leveren. Het resultaat is ondermeer verbeterd rijplezier en comfort voor de bestuurder.

Porsche Macan, Cayenne en Ford Ranger

De experts van ZIPtuning namen diverse Porsche modellen (van 2014 tot nu) onder handen, zoals de Porsche Macan 3.0 Bi-Turbo S 340 pk, de Porsche Macan 3.6 Bi-Turbo 400 pk en de Porsche Cayenne 958 Turbo S 570 pk. Maar ook wisten ze enkele Ford Ranger (modellen vanaf 2011) te tunen.

Ford Ranger ChiptuningFord Ranger Tuning

Laten we allereerst de Amerikanen bekijken. De Ford Ranger 2.2 TDCi (160 pk, vanaf 2011 op de markt) en de Ford Ranger 2.2 TDCi (130 pk, eveneens vanaf 2011 op de markt), bevatten ieder het SID209 motormanagementsysteem en beschikken, gek genoeg, ieder over dezelfde motor. Bij de 130 pk versie is de motor echter begrensd, zodat deze niet meer dan 130 paardenkrachten kan leveren. Bij de 160 pk versie is die begrenzing eraf en komen er dus dertig ‘extra paarden’ vrij.

De 130 pk versie moet het standaard met 330 Nm koppel doen, de 160 pk versie heeft daarentegen niet alleen dertig paardenkrachten meer, maar ook 55 Nm koppel extra, dus in totaal 385 Nm. Echter: gaan we beide versies tunen, dan gaat het aantal paardenkrachten van beide wagens naar 192 en het aantal Nm naar 463. Dat scheelt natuurlijk behoorlijk; vooral bij die eerder nog begrensde 130 pk versie!

De topsnelheid van de 2.2 TDCi 130 pk ligt rond de 171 km/u, de acceleratie oorspronkelijk rond de 13,1 seconden. Bij de 2.2 TDCi 160 pk ligt de topsnelheid rond de 175 km/u en hierbij was oorspronkelijk de acceleratie ongeveer 12,3 seconden. Na tuning hebben beide variaties een topsnelheid van 187 km/u en gaan ze van nul naar honderd in circa 12.6 seconden. Kijk, dat is lekker en vertrouwd. De chiptuning is uiteraard volledig veilig en ontwikkeld voor de standaard onderdelen van een auto.

ZIP Approved

Uitgebreide testen, diagnoses en geavanceerde programmering zijn zoals altijd vooraf gegaan om een hoogwaardige tuning af te leveren die naadloos aansluit bij de specifieke auto. Onze tuning is ontwikkeld binnen de door de fabrikant gestelde grenzen en optimaliseert de afstelling van de motor, zonder de betrouwbaarheid en het verbruik negatief te beïnvloeden. Standaard levert ZIPtuning twee jaar en/of 100.000 km motorgarantie bij de tuning.

Porsche Macan ChiptuningPorsche Macan Tuning

Leuk natuurlijk, die Ford modellen, maar komen de ‘echte beesten’ van Porsche? Als voorbeeld van een nieuw te tunen model van Porsche is de Porsche Macan 3.0 Bi-Turbo S 340 pk die sinds 2014 op de markt is. Deze wagen bevat een Continental SDI10 ECU.

Standaard heeft de wagen 340 pk en een koppel (trekkracht) van 460 Nm. Maar nadat ZIPtuning de software heeft aangepast, kun je met deze wagen over 62 pk’s en maar liefst 143 Nm’s extra beschikken. Het totaal komt daarmee op 402 pk en 603 Nm. Ook de topsnelheid, oorspronkelijk 254 km/u heeft ZIPtuning aanzienlijk weten te verhogen, naar 279 km/u. De acceleratie, eerder circa 5,4 seconden, is nu rond de 5 seconden.

Of wat te denken van de Porsche Macan 3.6 Bi-Turbo 400 pk? Na tuning gaat deze wagen van 400 pk naar 442 pk en wordt het koppel van 550 Nm verhoogd naar 643 Nm. De topsnelheid van 266 km/u werd circa 281 km/u en de acceleratie, met 4,8 seconden al behoorlijk, werd verder aangescherpt naar circa 4.4 seconden.

Heel veel tuningen mogelijk

Uiteraard zijn ook voor diverse andere modellen en motoren chiptuningen beschikbaar. Tenslotte breiden we onze kennis, kunde én onze database, dagelijks uit. Dus check onze website om te zien hoe wij jouw wagen naar een hoger level kunnen brengen.

Wil jij jouw Porsche of Ford ook (weer) helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen.

Gerelateerde berichten