Tuning Toyota GT86

GEPLAATST IN tuning

Na een aantal Prius-jaren moet de GT86 het sportieve karakter van Toyota weer aanwakkeren. De voorgangers die onder de naam Supra en Celica verkocht werden gooiden hoge ogen bij tuners. Met de nieuwe GT86 wil Toyota deze positie niet verliezen. Wij helpen graag en komen met een leuk tuningspakket voor Toyota’s nieuwste model.

 

Tijdens de introductie waren veel autojournalisten lovend over de rijkwaliteiten die de GT86 biedt. Achterwielaandrijving, een lichte koets en een boxermotor zijn in combinatie met een goed onderstel en stuurinrichting een waanzinnig concept voor een sportauto. Bij het samenstellen en ontwikkelen van het tuningspakket hadden we als doel een intensere ervaring te bieden zonder het karakter van de Japanner te verstoren. Naar onze mening zijn we als team hier volledig in geslaagd.

 

Door het plaatsen van een uitlaatsysteem van Invidia hebben we het karakteristieke boxer geluid prachtig benadrukt. Het uitlaatsysteem dat verkrijgbaar is mét en zonder katalysator levert flink wat extra vermogen dankzij een lagere tegendruk. Daarnaast is ook het inlaatsysteem geoptimaliseerd door middel van een Injen intake. Hierdoor is de gehele luchtdoorstroom van begin tot eind verbeterd.

 

Onze ingenieurs zijn vervolgens aan de slag gegaan met de software. Rekeninghoudend met de fysieke aanpassingen is de motor opnieuw afgesteld. Een winst van ongeveer 35 pk en 45 Nm geven de GT86 net dat beetje extra waar je als bestuurder zo naar verlangde. Samen met het schitterende geluid en de verbeterde gaspedaalrespons maakt deze ZIPtuning tuningskit het verhaal compleet. 235 pk en 250 Nm gekoppeld aan een auto van nog geen 1.200 kg… Een Toyota was nog nooit zó sportief! Een stage 2 pakket met compressor is momenteel in ontwikkeling, voor meer informatie kan je contact met ons opnemen.

Gerelateerde berichten