Porsche na tuning onhoudbaar snel

GEPLAATST IN news

Een Porsche spreekt immens tot de verbeelding. Ze rijden lekker pittig en gaan ongekend hard, maar het kan nog veel beter. Want wie de oorspronkelijke prestaties van de Porsche Cayenne, de Porsche Panamera, de Porsche 911, de Porsche Cayman of de Porsche Boxster nog lang niet goed genoeg vindt, heeft geluk. De experts van ZIPtuning hebben softwarematige aanpassingen in veel van deze ECU’s, die in de Porsches, zitten mogelijk gemaakt. Chiptuning is nu dan ook mogelijk voor deze modellen. Dat maakt al deze Porsches nog sneller en pittiger.

Chiptuning zorgt voor beduidend betere prestaties van de motor. Verbeterde prestaties van meer dan 15% zijn gemakkelijk haalbaar voor de modellen met een turbo. Door de software van de in de wagens aanwezige ECU’s te optimaliseren kunnen de motoren nog betere prestaties leveren. Het resultaat is verbeterde rijplezier en –comfort voor de bestuurder.

Porsche Panamera ChiptuningDiverse Porsche modellen

De experts van ZIPtuning namen diverse modellen onder handen, zoals de Porsche Cayenne 958, de Porsche Panamera 970, de Porsche 911 991, de Porsche Cayman 987 en de Porsche Boxster 981.

Als voorbeeld van een model dat nu te tunen is, nemen we de Porsche Panamera 4.8i Turbo S 570 pk 970-2. Deze wagen bevat een Continental SD18 ECU (motormanagement systeem). Standaard heeft de wagen 570 pk en een koppel (trekkracht) van 750 Nm. Maar nadat ZIPtuning de software opnieuw heeft afgesteld, kun je met deze wagen over 22 pk’s en 53 Nm’s extra beschikken. Het totaal komt daarmee op 592 pk en 803 Nm. Ook de topsnelheid, oorspronkelijk 310 km/u heeft ZIPtuning aanzienlijk weten te verhogen, naar 325 km/u. De acceleratie, eerder circa 3,8 seconden, is nu rond de 3,4 seconden.

Porsche 911 Chiptuning

Nog sneller!

Of neem de Porsche 911 3.8 Turbo 520 PK 991-1 (2011-2015). Deze wagen beschikt over een een Continental SDI9 ECU. Zonder de bemoeienissen van ZIPtuning beschikt de wagen over 520 pk en een koppel van 660 Nm. Na een stage 1 chiptuning bij ZIPtuning kun je met deze wagen over 82 pk’s en 143 Nm’s extra beschikken. Het totaal komt daarmee op 602 pk en 803 Nm. Ook de topsnelheid, oorspronkelijk 315 km/u is flink verhoogd, naar 340 km/u. De acceleratie, eerder rond de 3,4 seconden, is nu circa 3,0 seconden.

ZIP Approved

Uitgebreide testen, diagnoses en geavanceerde programmering zijn zoals altijd vooraf gegaan om een hoogwaardige tuning af te leveren die naadloos aansluit bij de specifieke auto. Onze tuning is ontwikkeld binnen de door de fabrikant gestelde grenzen en optimaliseert de afstelling van de motor, zonder de betrouwbaarheid en het verbruik negatief te beïnvloeden. Standaard levert ZIPtuning tot twee jaar en tot 100.000 km een aanvullende motorgarantie bij een stage 1 tuning.

Uiteraard zijn ook voor diverse andere modellen en motoren chiptuningen beschikbaar. Tenslotte breiden we onze kennis, kunde én onze database, dagelijks uit. Dus check onze website om te zien hoe wij jouw wagen naar een hoger level kunnen brengen.

Wil jij jouw Porsche ook helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen.

Gerelateerde berichten