Opel Corsa 1.6 T OPC ondergaat stage 2 tuning

GEPLAATST IN tuning

Tevreden klanten, daar doen we het voor! ‘Mijn OPC is van 192 naar 232 pk gegaan en het koppel van 230 naar 353 Nm. Dit is zeker voelbaar in alle versnellingen’, zo stelt Sven Bruins op zijn Facebook-pagina tevreden vast. Zijn Opel Corsa 1.6 T OPC onderging een stage 2 tuning, waarbij zowel de software werd aangepakt, als een uitlaatsysteem op maat werd gemonteerd. ‘Het is echt een bommetje geworden! Ik ben een zeer tevreden klant en raad iedereen dan ook zeker ZIPtuning aan.’

Je staat er niet zo bij stil, maar de kleinste opdonders in het GTI-segment leveren al wel bijna 200 paardenkrachten en zijn in dat opzicht ‘flinke’ brulboeien geworden. De eerste Opel Corsa OPC, met zijn 192 pk sterke turbomotor, maakt het de Golf GTI-rijders in dat opzicht erg lastig. Na tuning is de OPC helemaal een brullend ‘monster’.

Zoals je wellicht weet staat OPC voor Opel Performance Center. Zij zorgen voor ‘net dat tikje meer’. Waar we bij de Zafira en Meriva nog de wenkbrauwen fronsten, is het predicaat OPC op de kont van de Opel Corsa echt een stempel voor goed gedrag. De aanwezige motor, eerder ook al in de Meriva te vinden, heeft nu standaard al 12 pk meer dan bij de Meriva. Qua uiterlijk gingen de (ex-) autosportliefhebbers binnen het OPC met de Opel Corsa OPC helemaal los. Met ‘kieuwen’ in de voor- en achterbumper, fantastische 18-inchwielen, en een centrale driehoek in de diffuser, die ook nog eens dienst doet als uitlaat. Maar er is meer. Want alsof die luchtstroomgeleider aan de onderkant nog niet genoeg is, prijkt er ook nog een grote achterspoiler op deze Corsa. Een jochie met bravoure. Dit is een kleintje met ballen!

Rijcomfort Corsa OPC

Rijden gaat heerlijk. De besturing is hemels, de versnellingsbak lekker soepel en de wagen reageert bijzonder gretig wanneer we onze voet op het gaspedaal zetten. Na iedere bocht denk je: ‘de volgende keer ga ik nog net iets sneller’.

“De volgende keer ga ik nog net iets sneller”

De sportstoelen zitten als gegoten en geven het lichaam volop steun in het snelle bochtenwerk. In zijn twee brult de Corsa OPC met gemak boven de tachtig kilometer per uur. In zijn zes, bij 120 km/u, draait de motor 3.200 toeren waardoor het mogelijk is om relaxed te rijden.

Gelikte wagen

De mannen van Opel’s OPC hebben hun best gedaan om de wagen een mooie ‘look’ mee te geven. Opvallend en snel is de wagen. Dat is natuurlijk wat je als liefhebber graag ziet. Ook het interieur, daar waar jij het meeste zit, mag er zijn. Blauwe accenten, een fraai sportstuur en stoelen die niet alleen mooi ogen, maar ook nog eens erg fijn zitten. Ja, dit is een wagen die ‘af’ is; eentje waarmee je opvalt. En wanneer je hem door ZIPtuning laat tunen, wordt dat gevoel nog eens versterkt!

Tuning Opel Corsa 1.6 T OPC

De Opel Corsa 1.6 T OPC 192 pk D beschikt standaard over 192 pk en 230 Nm trekkracht. Na een stage 1 tuning, waarbij de software van het motormanagementsysteem wordt aangepast, heeft de wagen 212 pk en 303 Nm koppel. Dat is best aardig, natuurlijk, maar het kan nog veel beter. Ook de topsnelheid, oorspronkelijk 225 km/u en de acceleratie van 7,2 seconden, kan na tuning omhoog. Maar de wagen krijgt pas echt meer pit wanneer er met een stage 2 tuning de software en hardware wordt aangepast.

De 1.6 T OPC 192 pk D kreeg naast een stage 2 chiptuning ook een nieuwe, op maat gemaakte RVS-uitlaat aangemeten. Nadat de mannen van ZIPtuning ermee klaar waren, beschikt de wagen over veertig paardenkrachten meer (nu 232 pk!) en kwam er 123 (!) Nm bij, zodat de wagen met 353 Nm de werkplaats van ZIPtuning verliet.

Benieuwd hoe we dit deden en hoe het eindresultaat eruit ziet? Check op deze pagina de video die we van deze tuning maakten en voor het interview met Sven.

Tevreden klant

De klant is, zo blijkt uit zijn reactie op Facebook, erg tevreden: ‘Uitstekende klantenservice. Er wordt goed geluisterd en met de klant meegedacht. Voorafgaand aan de tuning ben ik goed geïnformeerd over de mogelijkheden van een andere uitlaat en heb ik samen met de mensen van ZIPtuning naar de juiste uitlaat voor mijn Opel Corsa OPC gezocht. Ik heb hem gisteren opgehaald en ben zeer tevreden, het geluid is fantastisch! Over de tuning zelf ben ik ook dik tevreden. Het is echt een bommetje geworden!’

Wil jij jouw Opel Corsa 1.6 T OPC ook naar een hoger level brengen? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen. Check voor meer uniek beeldmateriaal onze FacebookpaginaInstagram.en de project cars pagina.

Gerelateerde berichten