Hoe bereiken wij onze prestaties?

GEPLAATST IN news

Ben je benieuwd hoe wij chiptunen? Hoe wij onze prestaties bereiken en wat wij precies in de software aanpassen? Voor veel mensen is het vaak niet duidelijk genoeg hoe wij tunen. Om dit te verduidelijken hebben wij recent onze website verbeterd.

Onze prestaties bereiken wij door het motormanagement dusdanig te beïnvloeden zodat het verbrandingsproces nog beter wordt en dat jouw motor efficiënter gaat draaien. Deze modificaties zijn gecalculeerd en wij gokken niet door de turbo of injectie een paar procent te verhogen. Op Original Equipment Manufacturer (OEM) niveau zijn onze modificaties en wij volgen de architectuur van de fabrikant. Na de chiptuning beschikt jouw motor over meer pk’s en meer koppel. Dat merk je meteen bij het verlaten van onze werkplaats. Meer koppel betekent een hoger rendement, soepeler rijden in het dagelijks verkeer en lager brandstof verbruik.

Bij tuning is het belangrijk om te weten hoe het motormanagement werkt en hoe het pad dat brandstof, lucht en ontsteking in het motormanagement volgen eruitziet. Software modificeren door het toevoegen van een tiental procenten turbodruk, brandstofinjectie of het inkopen van software via het internet raden wij ten alle tijden af. Alleen een vermogenswinst “voelen” na de software aanpassing of dit meten op de testbank is geen enkele garantie dat jouw motor optimaal is afgesteld. Sterker nog: in de meeste gevallen zijn de aanpassingen volledig onlogisch volgens de fabrikant, inefficiënt en schadelijk voor jouw motor. 

Datalogging tijdens het aanpassen van de software is dan ook noodzakelijk om zo de AFR-ratio, turbo, ontsteking en temperaturen te meten. De datalog is noodzakelijk om te controleren of deze waarden wel veilig staan afgesteld.

Waarom ZIPtuning?

Acceleratie Verbetering ZIPtuningAcceleratie verbetering
Verhoogde Brandstofbesparing ZIPtuningVerhoogde brandstofbesparing
Bescherming van de koppeling ZIPtuningBescherming van de koppeling
ZIP VeiligheidseigenschappenZIP veiligheidseigenschappen
Soepele Rijervaring ZIPtuningSoepele rijervaring
ZIP’s ECU Code StructuurZIP’s ECU Code Structuur
ZIP ECU verkenner en MapdriverZIP ECU verkenner en Mapdriver

Wil je meer weten over hoe wij onze prestaties bereiken? Wat de vermogenswinsten van jouw auto zijn? Selecteer dan jouw auto bovenaan deze pagina en bekijk direct het extra vermogen! Uiteraard kan je ook telefonisch contact met ons opnemen op:

Telefoon:Locatie:
052 826 29 12Hoogeveen
024 641 75 98Nijmegen
049 232 73 07Boekel
015 310 70 34Nootdorp

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Gerelateerde berichten