Ford Focus ST

GEPLAATST IN news

Of er een nieuwe Ford Focus RS komt?? Dat is nog maar de vraag. Wie niet in onzekerheid wil blijven wachten, koopt een Focus ST en komt daarmee direct naar ZIPtuning voor een flinke upgrade. De Focus ST van ZIPtuning maakt korte metten met GTI-tjes!

 

Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de performance upgrade voor de nieuwe Focus ST. Dat ging niet zonder slag of stoot maar het resultaat is er zeker niet minder om.

 

Tijdens het testen met een standaard ST, kwam ZIP erachter dat er veel vermogen en koppel verloren gaat wanneer de 2.0 EcoBoost motor op temperatuur is. Een temperatuurverhoging van 10 graden zorgde op de testbank voor een verlies van 15 pk en 50 Nm.

 

Bij de ontwikkeling van de upgrade, is deze bug met succes geëlimineerd. Daarnaast zijn er legio andere aanpassingen gedaan die de motor naar een hoger plan tillen. Een betere gaspedaal respons en een hoger koppel over het gehele toerenbereik verhogen de drivabilty van Fords hothatch.

 

De geteste ST van ZIPtuning laat 290 pk en 440 Nm los op de voorwielen. Elke tuning wordt op maat gemaakt, een indrukwekkend resultaat is verzekerd!

 

De upgrade is per direct beschikbaar. Neem nu contact met ons op om jouw Ford Focus up te graden.

Gerelateerde berichten