Finstral Dakar truck rijdt op ZIPtuning

GEPLAATST IN news

Finstral team start extra krachtig in de Dakar Rally.

Op 2 januari 2010 is de beroemde en vooral loodzware Dakar Rally voor de 32e keer van start gegaan. Een maar liefst 9.000 kilometer lange, barre tocht door de ongerepte natuur van Chili en Argentinië. Het Finstral Rally Team, één van de bijna 40 Nederlandse teams die deelnemen, rijdt met een krachtige Axor racetruck – een truck die nóg krachtiger is gemaakt door ZIPtuning.

ZIPtuning voor optimale prestaties

Johan Elfrink is de gelukkige die de Axor in 14 dagen tijd door de meest extreme omstandigheden mag sturen naar het eindpunt in Buenos Aires. Uiteraard is de truck niet zomaar een standaard uitvoering, maar extreem veel aanpassingen waardoor het een ´special´ zou worden zijn ook niet gedaan. De basis van de truck is gelijk gebleven, maar de hopelijk winnende strategie is vooral gezocht in het zo licht mogelijk maken van de truck. ZIPtuning is één van de sponsoren van het team en heeft de motorsoftware zo aangepast dat de motor tot maximale prestaties komt.

Meer vermogen en trekkracht

In Nederland rijden al duizenden vrachtauto´s met ZIPtuning. Meestal met als doel kostbare brandstof te besparen, maar ZIPtuning verbetert ook het motorvermogen en de trekkracht – belangrijke eigenschappen die voor het team van Johan net het verschil kunnen maken. Hoe ver hij komt, weten we op zaterdag 16 januari als de 372 deelnemende teams aan de finish in Buenos Aires worden verwacht. Op 17 januari vindt de podiumceremonie plaats en twee dagen later wordt het Finstral Rally Team terugverwacht op Schiphol. Hopelijk mét de cup – waar we bij ZIPtuning minstens zo trots op zouden zijn als het team zelf. 

Gerelateerde berichten