Dyno dag ZIPtuning

GEPLAATST IN news

Locatie: ZIPtuning Gent

 

Op 6 Mei 2014 vond bij ZIPtuning in Gent de “Dyno dag” plaats. Op deze dag kregen een aantal van onze klanten de gelegenheid om hun voertuig te laten testen op onze rollenbank. Tevens vond er een blik achter de schermen van ZIP plaats.

 

Rond tien uur hebben wij de deuren voor alle gegadigden geopend. De variatie in deelnemende auto’s is gerust divers te noemen. Zowel Duitse, Italiaanse als Amerikaanse merken waren goed vertegenwoordigd. Bij aanvang is er gestart met koffie en kregen onze bezoekers een rondleiding door het pand. Voor de gasten was dit een unieke kans om kennis te maken met het gedeelte van ZIPtuning wat niet alle klanten dagelijks zien. Na een kijkje achter de schermen genomen te hebben, werd het tijd om de eerste auto op de rollenbank te zetten.

 

Op de rollenbank wordt het maximale vermogen van een auto gemeten. De door fabrikanten opgegeven waardes wijken in de praktijk vaak af van het vermogen dat een auto daadwerkelijk heeft. Soms wordt er tijdens het testen meer vermogen gemeten dan opgegeven door de fabrikant maar de praktijk wijst uit dat dit in de meeste gevallen lager uitpakt. Na een aantal jaren rijden gaan er namelijk pk’s verloren door onder andere slijtage aan de aandrijflijn. Het merendeel van de auto’s die vandaag aanwezig waren bleek over minder vermogen te beschikken dan opgegeven door de fabrikant. 

 

De Dyno dag is door alle gasten en deelnemers als interessant, gezellig en erg leerzaam beschouwd. Vooral het stukje inkijk in de techniek van hun auto wordt door velen als zeer boeiend ervaren.

 

Aan het einde van de middag zijn de meeste gasten weer richting huis vertrokken. Een enkeling bleef echter nog hangen voor een kleine borrel. Wij hebben de Dyno dag in ieder geval als zeer geslaagd ervaren en willen iederen nogmaals bedanken!

 

 

Bekijk hieronder de foto's van onze Dyno dag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten